Сърцето е един от най-важните органи на тялото, без който

...
Сърцето е един от най-важните органи на тялото, без който
Коментари Харесай

Хранителни Аюрведа съвети за поддържане на здраво сърце

Сърцето е един от най-важните органи на тялото, без който тялото не може да оцелее. С изменящите се времена стана още по-важно да се поддържа крепко сърце, защото към 52 % са сърдечно-съдовите смъртни случаи, които се случват преди 70-годишна възраст. Ставаме очевидци на това, че сърдечните болести се трансформират във водеща причина за смъртност по целия свят.

Инфарктът се предизвиква от отлагането на мастни и калцифицирани плаки в коронарните артерии, които затрудняват притока на кръв и са съществена причина за инфаркт. Сърдечните болести не се появяват за една нощ, те се натрупват с годините, според от метода на живот, хранителния режим, упражненията и доста други.

Някои допринасящи фактори, които могат да причинят сърдечен удар, са високо кръвно налягане, холестерол, затлъстяване, диабет, фамилна анамнеза, вреден метод на живот като хранителни привички и пушене/пиене.

Изключително значимо е да се предотврати натрупването на отрови в артерията, което може да стане посредством всекидневен банкет на антиоксиданти. Куркуминът в куркумата, именуван още халди, оказва помощ за възстановяване на тези ендотелни функционалности. Има мощни противовъзпалителни резултати и е извънредно мощен антиоксидант.

За поддържане на крепко сърце и попречване на всевъзможни болести човек би трябвало да съблюдава здравословна диета, като:

Аюверда предлага включването на доста зеленчуци като тиква, листни зеленчуци и така нататък, както и протеини като леща, тофу, просо, ориз, ечемик в диетата на човек. Тези храни оказват помощ за бързото разтваряне на токсините и предотвратяват запушванията на артериите. Комбинацията на човек би трябвало да бъде 60% зеленчуци, 30% протеини и 10% въглехидрати.

 тофу и семена за крепко сърце

За сметка на това би трябвало да се изключват всички кисели плодове и зеленчуци като домати, портокали, ананаси, лимони, грейпфрути, всевъзможни типове оцет и други Тежките храни като алено месо са сложни за мелене и покачват холестерола в организма. Избягвайте пшеница, ферментирали или увеличаващи ферментацията храни като кисело мляко, алкохол, сирена.

Човек може също по този начин да включи тази елементарна рецепта за домакински лек в всекидневието си, като я употребява два пъти дневно, с цел да поддържа крепко сърце. Смесете 1/2 ч.ч. сок от джинджифил и 1/2 ч.л. сок от чесън с топла вода.

От изключителна значимост е да се ​​опитате да измененията метода си на живот и да отделяте време за ежедневна разходка в продължение на 30-45 минути, защото това би подобрило сърдечните функционалности и също по този начин ще помогне за понижаване на холестерола и тежестта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР