Сърбия вече не може да седи на два стола и

...
Сърбия вече не може да седи на два стола и
Коментари Харесай

Хърватският премиер: Сърбия повече не може да седи на два стола по отношение на санкциите срещу Русия


Сърбия към този момент не може да седи на два стола и да не постанова наказания против Русия, съобщи през днешния ден пред публицисти в  Прага хърватският министър председател Андрей Пленкович, представен от телевизия Ен1.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7403
Пленкович дойде в чешката столица за присъединяване в първата среща на върха на Европейската политическа общественост, на която са поканените държавни и държавни ръководителите от общо 44 страни.

Хърватският министър председател сподели още, че е видял бурните реакции в Сърбия, която упрекна Хърватия, че е отговорна за това, че Западните Балкани не са изключени от европейското ембарго за импорт на съветски нефт.

Всички решения на Европейски Съюз за взети дружно от неговите членки. Това е позицията на целия Европейски Съюз, сподели още Пленкович преди началото на срещата, представен от уеб страницата „ Инстайдер.нет “.

Той посочи, че Сърбия може да получи по Адриатическия петролопровод JANAF, който транспортира нефт от Омишал на остров Крък до рафинериите в Нови Сад и Панчево, всевъзможен нефт без съветски.

По-рано Европейският съюз одобри осми пакет от наказания против Русия поради анексирането на четирите украински области Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска. Новият пакет включва законодателна рамка за установяване на таван на цените на съветския нефт, както и ограничавания върху морския превоз на недопечен нефт и петролни артикули до трети страни, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР