Сърбия ще провери списъка с призналите Косово държави, предоставен от

...
Сърбия ще провери списъка с призналите Косово държави, предоставен от
Коментари Харесай

Сърбия ще провери списъка с призналите Косово държави

Сърбия ще ревизира листата с призналите Косово страни, възложен от Прищина, тъй като има подозрение за неговата меродавност.
През идващите месеци Белград ще организира необятна дипломатическа акция, с цел да откри тъкмо какъв брой и кои страни са признали независимостта на Косово, оповестява сръбското издание Vecerne Novosti.
Налице е съмнение, че описът не е благонадежден, тъй че сръбските управляващи са решили да подхващат дейности за инспекция на обстановката „ на място “.
Министърът на външните работи Ивица Дачич към този момент удостовери, че минимум 7 от общо 114 страни, за които Косово твърди, че са признали съществуването му като самостоятелна страна, в действителност не не са създали това , съобщи Фокус.
Последната страна, признала независимостта на най-младата страна на Балканския полуостров, е Мадагаскар. Първият посланик на Прищина Беджет Пацоли осведоми предходната седмица, че това е станало посредством „ вербална нота “. Белград обаче е безапелационен – казусът ще бъде „ тестван “ в най-скоро време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР