Сърбия ще прибере двете най-тежко пострадали деца при катастрофата на

...
Сърбия ще прибере двете най-тежко пострадали деца при катастрофата на
Коментари Харесай

Сърбия изпраща два хеликоптера заради децата, пострадали тежко на АМ Тракия - Важно днес

Сърбия ще прибере двете най-тежко потърпевши деца при злополуката на Автомагистрала " Тракия " на 14 август, като изпрати хеликоптери с реанимационни екипи до София.

Пациентите ще бъдат доведени с коли за спешна помощ от УМБАЛСМ " Пирогов " до столичното летище, откъдето ще бъдат поети от сръбските медици.

Двете деца са в тежко положение, само че към този момент са без заплаха за живота. Още няколко потърпевши от злополуката се лекуват в болничното заведение в Стара Загора. Част от пътувалите в рейса, който катастрофира, към този момент бяха отведени в Сърбия.

40-годишният водач на рейса е задържан и упрекнат за това, че по несъобразителност е изпуснал транспортното средство от надзор и е довел до случая, при който пострадаха 12 деца и двама възрастни.

Това е вторият случай за последния месец, при който прилежаща страна изпраща медицински хеликоптери, с цел да прибере свои сънародници от България, претърпели произшествие.

В началото на август Румъния обезпечи въздушен превоз за потърпевшите туристи, чийто рейс се обърна край Поликраище и аргументи гибелта на общо четирима души.

България към този момент стартира подготовка за придобиване на медиински хеликоптери за незабавна помощ, като се чака първият от тях да бъде нает на лизинг и да дойде в страната до началото на ноември. Здравните управляващи би трябвало да получат общо шест въздушни коли за спешна помощ - по една за всеки район на страната - които ще се финансират с пари от Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР