Сърбия ще дари един милион евро, за да помогне за

...
Сърбия ще дари един милион евро, за да помогне за
Коментари Харесай

Сърбия дарява 1 млн. евро за възстановяването на Нотр Дам

Сърбия ще подари един милион евро, с цел да помогне за възобновяване на катедралата Нотр Дам, откакто проправителствени таблоиди в Белград обявиха, че пожарът е " Божие наказване " за Франция.
Дарението " удостоверява нашето вековно другарство с френския народ ", се споделя в изказване на сръбското държавно управление, представено от БГНЕС.
Белград се надява, че " този знак на френската цивилизация и светът ще бъдат възобновени допустимо най-бързо ".
Дарението идва, откакто два таблоида обявиха, че пламъкът е божествено отмъщение, откакто флагът на Косово беше показан в катедралата по време на стогодишнината на международната война в Париж предходната година.
Сърбия не признава независимостта на Косово, някогашна южна провинция, която се откъсна след войната през 1998-99 година.
По-късно публикациите със заглавие " Божието наказване ги доближи " бяха отстранени, а сръбският президент Александър Вучич увери, че " всички жители на Сърбия са натъжени " поради пожара.
За проявлението на флага на Косово вътре в църквата, наред с тези на други задгранични посетители на церемонията през ноември предходната година, осведоми посланикът на Сърбия в Париж, който го написа в Туитър, само че в никакъв случай не беше доказано от катедралата или френските управляващи.
То бе посрещнато с отвращение в Белград, който към този момент беше сърдит, откакто президентът на Косово получи по-важна позиция от Сърбия на една от деянията на стогодишнината.
Стотици милиони евро идват от целия свят, с цел да се помогне за възобновяване на катедралата, откогато тя пламна предишния понеделник.
Френският президент Емануел Макрон е определил петгодишен период за възобновяване на катедралата, за чието издигане са били нужни към 200 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР