Сърбия няма да купува повече оръжия и ще се съсредоточи

...
Сърбия няма да купува повече оръжия и ще се съсредоточи
Коментари Харесай

Сърбия спира да купува оръжия заради спорове за руска техника

Сърбия няма да купува повече оръжия и ще се концентрира върху промените във въоръжените си сили. Това съобщи президентът Александър Вучич, представен от телевизия N1 и " Болкан инсайт ".

В деня, когато посреща беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, Вучич съобщи, че е разискал обстановката с министъра на защитата и началника на генералния щаб. Не единствено " ще спрем да купуваме оръжия, а и ще развиваме мъдро цялостна отбранителна система " и в това може доста да се научи от Беларус, съобщи Вучич. " Ще бъдем доста по-силни, в сравнение с сме през днешния ден, доста по-гъвкави и бързи. "

Сърбия показва интензивни връзки с Русия в отбранителния бранш, а страни от НАТО показаха безпокойствие, когато комплекси С-400 се появиха на учения в страната.

Представител на Държавния департамент на Съединени американски щати по въпросите на търговията с оръжия и глобите бе в Белград преди няколко седмици. Тогава външният министър Ивица Дачич увери (след мнения в медиите, че е ставало дума за сръбско-руското сътрудничество), че " няма да има наказания против Сърбия " и няма да се купуват ракетни комплекси С-400, тъй като " не сме глупави и знаем кое е разрешено ". " Болкан инсайт " обаче отбелязва, че сръбският дипломат в Москва е изразил дни по-рано друга теза - Белград желал да купи С-400, само че били прекомерно скъпи.

Безпокойство от съветската военна техника е изразявал и представителят на Съединени американски щати за Западните Балкани Матю Палмър. " Болкан инсайт " обаче написа, че два дни преди утрешното посещаване на Вучич в Москва четири нови военни хеликоптера Ми-35М, купени от Русия, са пристигнали в Сърбия предварително. Страната е купила изтребители, танкове и друга военна техника от съветски производители и постоянно го акцентира.

В последните дни сръбските медии обръщат по-голямо внимание на износа на оръжия от Сърбия, в това число за сражаващите се против сепаратистите в Донбас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР