Сърбия е получила ултиматум от водещите западни държави да нормализира

...
Сърбия е получила ултиматум от водещите западни държави да нормализира
Коментари Харесай

Вучич: Западът постави ултиматум на Сърбия относно Косово

Сърбия е получила ултиматум от водещите западни страни да възстановява връзките с Косово, съобщи сръбският президент Александър Вучич.

В послание, излъчено от националната телевизия, президентът на Сърбия, Александър Вучич сподели, че му е било показано предложение за разрешаване на напрежението с Косово.

На среща предходната седмица представители на Европейския съюз, Съединените щати, Франция, Германия и Италия са заплашили Сърбия с спиране на европейската интеграция, прекъсване и евакуиране на вложения и всеобхватни стопански и политически ограничения, които ще нанесат огромни вреди на Република Сърбия, в случай че Белград не одобри предлагането.

Вучич не даде детайлности какво включва то, само че акцентира, че без Европейски Съюз Сърбия ще бъде " изолирана ". И добави, че Скупщината в Белград ще би трябвало да разиска предлагането и загатна за вероятен референдум.

Вучич сподели още, че показаният проект е направен преди два месеца и е " приет от всички страни в Европейски Съюз, в това число петте, които не са признали Косово ".

Според Вучич този проект е " част от натиска на Запада " за решение на казуса с Косово и е резултат от " променените геополитически условия ", защото " Западът има собствен личен дневен ред, който включва провалянето на Русия и всичко, което стои на пътя на този дневен ред, ще бъде смазано ", сподели Вучич.

Сърбия е претендент за присъединение към Европейския съюз от повече от десетилетие и нормализирането на връзките с Косово е основно изискване за придвижване на нейното кандидатстване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР