Сърбинът Саша Илич почти сигурно ще поеме ЦСКА, съобщава „Тема

...
Сърбинът Саша Илич почти сигурно ще поеме ЦСКА, съобщава „Тема
Коментари Харесай

Сърбин фаворит за нов треньор на ЦСКА

Сърбинът Саша Илич съвсем несъмнено ще поеме ЦСКА, оповестява „ Тема Спорт “.

44-годишният експерт е вид № 1 за заместител на треньора на алените Стойчо Младенов, който нощес подаде оставка. Онзи ден Екзекутора на Ливърпул даде скандална конференция, на която засегна и връзките си с боса на клуба Гриша Ганчев. Треньорът показа, че от декември не комуникира с предприемача, а наред с това разкри, че не му е било разрешено да направи зимна селекция. Тези му думи са изострили в допълнение така и така напрегната обстановка на „ Армията”. А след конференцията оня ден мнозина незабавно предвидиха, че дните на Стойчо като треньор на ЦСКА са преброени. Вероятно и самият той е наясно с това, откакто си разреши да каже неща, които сигурно не са харесали на виновните фактори в клуба. Още тогава той е бил взел решението да се отдръпна.

Според информация на „ Тема Спорт “, Саша Илич е дошъл във вторник в България, с цел да води диалози за бъдещето си. За легендата на Партизан няма никаква спънка да поеме алените, освен това незабавно, тъй като в понеделник изненадващо приключи взаимоотношенията си с локалния Чукарички. Той остави отбора на трето място в шампионата, а последният му мач бе домакинство на Партизан – 0:0.

Саша Илич е роден на 30 декември 1977 година. Огромна част от кариерата на халфа минава в родния му отбор Партизан, за който има 424 турнирни мача, като в тях осъществя 126 гола. Има престои в Селта, Галатасарай, Република България Залцбург и Лариса. Бил е на терена и в 37 мача за Сърбия, в които е вкарал 4 гола. От престоя си при гробарите той е другар с двама родни играчи – Валери Божинов и Иван Бандаловски. Илич поставя завършек на кариерата си през 2019 година. Преди това печели 11 трофеи, 7 купи и 6 Суперкупи с Партизан. Става и първенец на Турция с Галатасарай.

От 2020-а се захваща с треньорство, като приема предлагането на сръбската федерация да поеме юношите до 16 години. През 2021-а е изместен отпред на 18-годишните. А в средата на август, месец след старта на сезона приема предизвикването да поеме Чукарички. Под негово управление скромният отбор от Белград прави отличен сезон – среща се на трето място, като изостава само от грандовете Цървена звезда и Партизан. Очаква се още през днешния ден Илич да бъде разгласен за треньор на ЦСКА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР