Сърбинът Новак Джокович спечели титлата на Australian Open, след като

...
Сърбинът Новак Джокович спечели титлата на Australian Open, след като
Коментари Харесай

Фурор в Австралия! Ноле изравни Надал, отново е световен №1

Сърбинът Новак Джокович завоюва купата на Australian Open, откакто се наложи с 3:0 сета над Стефанос Циципас, заяви Нова. Това е 22-ра купа от Големия шлем за него, с която изравни испанеца Рафаел Надал по най-вече извоювани оценки при мъжете. Успехът в Мелбърн значи още, че Ноле се завръща като №1 в света.

Toй се класира за невиждания десети край на Откритото състезание на Австралия по тенис откакто отстрани  американеца Томи Пол на полуфинала. 
-->
Сърбинът записа 28 поредни триумфа на Откритото състезание на Австралия и усъвършенства върха на американеца Андре Агаси, който завоюва 26 следващи мача в Мелбърн при започване на този век. 

Джокович и Циципас до момента бяха играли единствено един път на край на шампионат от Шлема - това се случи през 2021 година, когато Джокович завоюва купата на " Ролан Гарос " в пет сета след поврат от 0:2. За Циципас това е и единственото присъединяване в мач за трофей досега. В публични мачове до момента двамата се бяха срещали 12 пъти, като преимуществото на сърбина е безапелационно - 10:2.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР