Сърбин, заподозрян като високопоставен член на мафията, е арестуван в

...
Сърбин, заподозрян като високопоставен член на мафията, е арестуван в
Коментари Харесай

Високопоставен член на балканска мафия е арестуван в Унгария

Сърбин, обвинен като почитан член на мафията, е задържан в Унгария и затворен в Париж, съобщи Агенция Франс Прес.

Сръбският жител Филип К., обвинен като почитан член на балкански мафиотски клан, е бил предаден от Унгария на Франция и е бил вкаран в пандиза по отношение на огромна интервенция за контрабанда на опиати и оръжие, както и за пране на пари, заяви парижката прокуратура.

Филип К., който съгласно източник, непосредствен до случая, също е черногорски жител на четиридесет години, е бил задържан на 3 октомври в Унгария.

Там, при започване на декември, той не е възразил да бъде предаден на френските управляващи, съгласно районния съд в Будапеща.

Прехвърлен във Франция, той е упрекнат в образуване на група за трафик на опиати - закононарушение, наказуемо с пожизнен затвор, както и импорт и трафик на опиати, пране на пари в проведена незаконна група и разнообразни закононарушения, свързани с оръжия, съгласно парижката прокуратура.

След това той е бил вкаран в пандиза, заяви същият източник, като акцентира, че " това предаване е част от правосъдното съдействие с Евроджъст и Европол, и по-специално със взаимния екип за следствие с Монако ", където се твърди, че са се случили някои от събитията, " което е разрешило следствията да се развиват в няколко страни по едно и също време ".

Адвокатът му Бузиан Бехилил съобщи, че той " оспорва обстоятелствата и основанието за обвиняването, което е резултат от безсистемно и общо наблюдаване, нарушаващо персоналната независимост ".

Според юриста клиентът му в никакъв случай не е бил осъждан, живее в Италия и е имал единствено " спорадични и редки контакти " с другата централна фигура по делото - Бранимир В., прочут като Брацо, който съгласно юриста е " афебрист и рисков " и който е показан от вестник Libération като лейтенант на Филип К.

Няколко балкански медии го показват като почитан член на мафиотския клан Земун, като показват, че той към този момент е бил задържан при започване на 2022 година в Хърватия и е бил търсен и от босненското правораздаване. Смята се, че Филип К. е дясната ръка на Лука Бойович, един от хипотетичните водачи на Земун, един от двата клана на мафията, произхождащи от Котор, Черна гора.

По делото, по което Филип К. е арестуван, при започване на октомври към този момент бяха повдигнати обвинявания на минимум единадесет души, в това число неотдавна пенсионирана полицайка. Девет от тях бяха вкарани в пандиза.

Делото стартира с разбор на диалози в известната измежду нарушителите система за известия Sky ECC, която беше декриптирана през 2021 година, както и на банкови и финансови транзакции.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР