Сара Пинбъра – авторката на сензацията Зад нейните очи“, прочула

...
Сара Пинбъра – авторката на сензацията Зад нейните очи“, прочула
Коментари Харесай

Жена бавно губи разсъдъка си в смразяващия трилър на Сара Пинбъра „Инсомния“ (предложение за четене)

Сара Пинбъра – авторката на сензацията „ Зад нейните очи “, прочула се и със своята екранизация по Netflix, още веднъж подмамва читателите в своя нов вълнуващ трилър. Пригответе се да поставите под подозрение всяка своя мисъл, тъй като „ Инсомния “ към този момент ви чака в книжарниците и ще завладее нощите ви.

В нощта
дебне лудостта.
Ако не заспиш,
ще я приютиш.

Ема Авърел има всичко, за което може да мечтае една жена – сполучлива юридическа кариера, голяма къща, превъзходен брачен партньор и две прелестни деца. Зад съвършената обвивка обаче са скрити надълбоко защитавани секрети, които тя е заровила грижливо в предишното. Като обстоятелството, че майка ѝ е жива, при все това тя споделя на всички, че е умряла от дълго време. И с наближаването на 40-ия си рожден ден Ема има съществени аргументи да се тормози, че я чака нещо извънредно - навръх своя празник майка ѝ дефинитивно е изгубила разсъдъка си и направила немислимото.

Остават броени дни до тази съдбовна дата и сънят стартира да бяга от нея, появяват се и други признаци, които тя добре си спомня. Ема вижда в себе си всичко, през което е предходна майка ѝ, и че има заплаха да се трансформира в същото страшилище, от което е бягала през целия си живот.

Нощ след нощ сънят все не идва. Ема усеща по какъв начин умопомрачението я обзема, а през деня стартира да изпуска нещата от надзор. До момента, в който е упрекната в ликвидиране, което не е сигурна дали не е направила. Съпругът ѝ я подозира, синът ѝ се опасява от нея, щерка ѝ пък крие своя огромна загадка. Семейството се разпада и тя не знае по какъв начин да го избави – до момента в който рожденият ѝ ден непреклонно наближава.

Тик-так, тик-так…

Лудостта се предава посредством кръвта, знае Ема. И към този момент я е оплела в паяжината на инсомнията. А сънят този път няма да ѝ помогне да избяга.

Photo credit: „ Сиела ”

Сара Пинбъра съумява да сътвори напрегната и истинска творба, която приковава читателите от първата до последната страница в бързо нарастващ трилър, в който обратите се редят с главозамайваща скорост. Пъзел, който е съвсем невероятно да наредиш и да се измъкнеш незасегнат. Защото има неща, които човек не би трябвало да се пробва да разбере. Защото, в случай че се опита, ще полудее.

А в сгъстения мрак на „ Инсомния “ не ти остава нищо друго с изключение на да държиш очите си необятно затворени…

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР