Сър Пол Маккартни реши един от най-дълголетните спорове в музиката

...
Сър Пол Маккартни реши един от най-дълголетните спорове в музиката
Коментари Харесай

Маккартни: Бийтълс са по-добри от Ролинг Стоунс

Сър Пол Маккартни реши един от най-дълголетните разногласия в музиката – коя група е по-добра: Бийтълс или Ролинг Стоунс? Култовият радио водещ Хауърд Стърн, който разгласи Бийтълс за най-хубавите, зададе този въпрос персонално на именития музикант.  

„ Ще би трябвало да се съглася с изказванието ти, постоянно съм го казвал така и така. Стоунс обаче е превъзходна група и постоянно отивам на концертите й. Мик е страховит фронтмен, а Кийт, Рони и Чарли са фантастични. Обичам ги, само че Бийтълс са по-добри. Стоунс разчитаха основно на блуса, ние писахме по-широкоскроена музика. Независимо от съревнованието сред нас, винаги сме били положителни другари “, разяснява Маккартни.



Пол призна още, че нямал сили да продължи Бийтълс след отдръпването на Джон Ленън. Покойният музикант напусна групата през 1970-а, с цел да сътвори семейство със брачната половинка си Йоко Оно.

„ Когато Джон си потегли, ни заболя. Семейната драма постоянно е тежка и просто нямаше по какъв начин да продължим “, споделя Маккартни.

Култовият музикант разяснява и Джордж Харис: „ Той по този начин и не получи заслужените аплодисменти. Беше елементарно той да остане на назад във времето, тъй като аз и Джон нормално създавахме множеството от песните ни. Джордж обаче написа някои от най-големите ни шлагери. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР