Сър Мо Фара ще сложи край на бляскавата си състезателна

...
Сър Мо Фара ще сложи край на бляскавата си състезателна
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Мо Фара обяви кога ще сложи край на кариерата си

Сър Мо Фара ще постави завършек на блестящата си спортна кариера след английския полумаратон „ Great North Run “ през септември. Британският бегач на дълги дистанции приключи на девето място в последния си маратон в Лондон в неделя с време 2.10:28 часа.

Фара, който навърши 40 години през предишния месец, ще взе участие в бягането на 10 километра „ Great Manchester “ през май, а по-късно му следва да се сбогува с почитателите в последното си съревнование.

След финала на лондонския маратон в неделя олимпийският първенец от 2012-а и 2016-а на 5000 и 1000 метра удостовери желанията си.

„ Да, „ Great North Run “ ще бъде последното ми тичане и краят на моята кариера. Няма вземам участие в никакви надпревари на писта. Приключих с пистата. Просто ще направя още няколко бягания, в които да помахам на хората. Това е вярното решение и се надявам, че ще прекарам повече време със фамилията си “, разгласи Мо Фара.

Мо Фара е избрал Лондон за последния си маратон не инцидентно.

" Дължа го на английската общност и на хората, които ме следваха през цялото ми пътешестване “, изясни издигнатият до сан сър спортист.

Вижте тази обява в Instagram.

Победителят в Лондонския маратон Келвин Киптум показа: „ Гледах Мо Фара като дете, той беше страховит състезател “, сподели кениецът, който завоюва купата в маратона с нов връх на трасето и второ най-хубаво време в историята. Той измина дистанцията от 42.195 км за 2:01.25 часа.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР