Сър Алекс Фъргюсън има пребогата колекция от отличия в треньорската

...
Сър Алекс Фъргюсън има пребогата колекция от отличия в треньорската
Коментари Харесай

Сър Алекс Фъргюсън ще получи медал от Абърдийн 40 години след най-знаменитата победа в историята на клуба

Сър Алекс Фъргюсън има пребогата сбирка от оценки в треньорската си кариера, само че в най-скоро време ще я усили още. Шотландецът, който се трансформира в сериен победител като управител на Манчестър Юнайтед, ще получи орден за една от най-знаменитите победи в кариерата си, реализирана обаче като треньор на Абърдийн. 

Преди тъкмо 40 години, през май 1983-а, Фъргюсън извежда скромния шотландски клуб до победа над Реал Мадрид във финала на шампионата за Купата на носителите на национални купи. По това време обаче УЕФА раздава медали единствено на стартовите 11 футболисти и петимата, записани като смени за мача. Така Фъргюсън остава без веществен спомен от мача, игран в Гьотеборг и извоюван от Абърдийн с 2:1 след продължения. 

Четири десетилетия по-късно УЕФА се съгласи да даде шест спомагателни медала, първият от които ще бъде тъкмо за най-успешния управител в историята на Висшата лига на Англия. 

" Огромна чест е за мен да получа този орден. Благодаря на всички, които направиха допустимо това да се случи ", сподели в изказване 81-годишният Фъргюсън. 
 Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер бяха признати в Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер бяха признати в " Залата на славата "
Медали ще получат и асистентът му по това време Арчи Нокс, както и халфът Дъги Бел, който пропуща финала поради травма.  

Сър Алекс Фъргюсън бе отпред на Абърдийн сред 1978 и 1986 година. Той напусна треньорската специалност през 2013 година, когато завоюва 13-ата си купа на Англия с Манчестър Юнайтед. В кариерата си той е водил още тимовете на Ийст Стърлингшър, Сейнт Мирън и националния тим на Шотландия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР