Съпрузите Аманда и Ланц Люис един ден забелязали странности в

...
Съпрузите Аманда и Ланц Люис един ден забелязали странности в
Коментари Харесай

Майка се шокирала, след като дъщеря й се парализирала. Лекарят открил причината в косата

Съпрузите Аманда и Ланц Люис един ден забелязали странности в държанието на щерка си Евелин. Променила се походката й, момичето се спъвало и падало. По-късно тя напълно отказала да върви.

След вечерното къпане момичето можело да бъде облечено в пижама единствено като преди този момент сядала на леглото. Евелин не можела да стои на краката си. Детето стана толкоз неспокойно, че майката трябвало да остане с щерка си за цялата нощ.

На сутринта положението се влошило. Евелина не можела да върви и можела единствено да пълзи на колене. Не можела да се изправи и да вдигне ръцете си.

 

Тя снимала видеото, с цел да го покаже на членовете на фамилията си при положение, че съумеят да оказват помощ на Евелин преди да отидат в отдела за незабавна помощ. Никой обаче не знаел какво му има на момичето.

Закарали детето в болничното заведение. Двойката имала шанс: лекарят в чакалнята към този момент бил срещал сходни признаци при деца.

„ Лекарят сподели, че през последните 15 години е виждал същите признаци при 7-8 деца на възрастта на нашето дете. Вероятно Евелина е ухапана от кърлеж. Те прегледаха деликатно тялото и откриха виновника в косата на главата “, написа Аманда във Facebook.

В болничното заведение Евелина била диагностицирана с кърлежова парализа в болничното заведение. Заболяването се среща при деца под 10-годишна възраст. При дълготрайно засмукване слюнчените жлези на кърлежа отделят токсин в кръвта, което води до парализа.

При ненавременна помощ в 10-12% от случаите е вероятен съдбовен излаз.

Аманда споделила историята в обществените медии, с цел да предизвести другите родители за признаците на това положение.

„ Радвам се, че обстановката се оправи толкоз бързо и щерка ми не се утежни “, написа щастливата майка.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР