Съпругата на заподозрения за серийни убийства на Гилго Бийч и нейният адвокат разказват за опита на семейството след ареста на Рекс Хойерман

...
Съпругата на заподозрения в серийните убийства на Гилго Бийч Рекс
Коментари Харесай

Съпругата на заподозрения в серийните убийства на Гилго Бийч Рекс Хойерман и нейният адвокат казаха пред CNN, че „нямат представа“ за предполагаемите действия на съпруга си и че потокът от обществено внимание е бил „изключително огромен“ за майката и двете й деца.

Дните след ареста на Хойерман бяха „хаотични“ за съпругата му Аса Елеруп и децата на двойката, тъй като следователите претърсиха всяка цепнатина в дома на семейството и имотът беше препълнен от медии и любопитни зрители, адвокатът на Елеруп Боб Македонио, каза в "CNN Primetime" в понеделник вечерта.

Властите претърсват дома на заподозрения Рекс Хойерман, вторник, 18 юли 2023 г., в парк Масапекуа, Ню Йорк. Детективите, разследващи отдавна неразкритите убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч, продължиха претърсванията си, като наскоро включиха и складово съоръжение в Общност на Лонг Айлънд в Амитивил през уикенда. (AP Photo/John Minchillo) Властите претърсват дома на заподозрения Рекс Хойерман, вторник, 18 юли 2023 г., в парк Масапекуа, Ню Йорк. Детективите, разследващи отдавна неразкритите убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч, продължиха претърсванията си, наскоро включително складово съоръжение в общността на Лонг Айлънд на Амитивил през уикенда. (AP Photo/John Minchillo) Джон Минчило/АП

Изминаха почти три седмици, откакто 59-годишният Хойерман беше арестуван и обвинен в убийство във връзка с убийствата на три от „четворката Гилго“, група от четири жени, чиито останки бяха открити по кратък участък от плажа Гилго в Лонг Айлънд в 2010 г. Той е и главният заподозрян за изчезването и убийството на четвъртата жертва, но все още не е обвинен по това дело.

Оттогава Елеруп е подала молба за развод от Хойерман – за когото е омъжена от 27 години – и се е върнала в дома на семейството, който според нейния адвокат е бил „разкъсан“ от разследващите.

Разследващите откриха „доста много доказателства“, докато прекараха повече от седмица в разглеждане на дома на заподозрения, каза окръжният прокурор на окръг Съфолк Рей Тиърни. В допълнение към събирането на „огромно количество материал“ – включително около 279 оръжия – те също са използвали багер и радар, за да претърсят двора, каза той.

Семейството все още преценява какви предмети са взети от следователите, каза Македонио.

„Всичко в къщата беше обърнато с главата надолу“, добави той. „Чекмеджетата на скрина бяха изпразнени. Ваната в банята – която беше винилова вана – всъщност беше разрязана. Подовете бяха разбити. Диваните и матраците са махнати.”

Поради купищата отломки, оставени от властите, семейството „едва имало място за разходка, за да влезе в къщата“, каза Македонио пред Лаура Коутс от CNN.

CNN се свърза с полицейското управление на окръг Съфолк и полицията на щата Ню Йорк за коментар.

Властите казаха, че Елеруп и децата са били извън града, когато са извършени убийствата.

Служители от криминална лаборатория премахват кутии, докато органите на реда претърсват дома на Рекс Хойерман, събота, 15 юли 2023 г., в Масапекуа Парк, Ню Йорк. Хойерман, архитект от Лонг Айлънд, беше обвинен в петък, 14 юли, в убийство при смъртта на трима от 11-те жертви в отдавна неразкрита поредица от убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч. (AP Photo/Jeenah Moon) Служители от криминална лаборатория премахват кутии, докато органите на реда претърсват дома на Рекс Хойерман, събота, 15 юли 2023 г., в парк Масапекуа, Ню Йорк. Хойерман, архитект от Лонг Айлънд, беше обвинен в петък, 14 юли, в убийството при смъртта на трима от 11 жертви в отдавна неразкрита поредица от убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч. (AP Photo/Jeenah Moon) Jeenah Moon/AP

Сега Елеруп иска уединение, докато семейството се бори с новата си реалност.

„Умолявам ви всички да ни дадете място, за да можем да възвърнем малко нормалността в нашия квартал“, каза съпругата в изявление за CNN.

Светлината на прожекторите върху семейството привлече зрители, които се появиха в дома „само за да видят какво се случва в къщата“, каза Македонио.

Елеруп е поддържал връзка с Хойерман след ареста му, каза адвокатът, но не предостави повече подробности.

Съпругата и децата също са получили подкрепа, каза Македонио, включително от дъщерята на серийния убиец Кийт Хънтър Джеспърсън, така нареченият „убиец с щастливо лице“.

„Беше изключително съкрушително за нея и децата да се опитват да сглобят живота си обратно към това, което беше преди две седмици и половина“, каза Македонио. „Не знам дали някога ще се върнат към нормалното си състояние, но от ден на ден тя се подобрява.“

Лора Коутс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР