Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е регистрирала гражданско

...
Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е регистрирала гражданско
Коментари Харесай

Десислава Радева: Не съм институция, не съм първа дама

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е записала гражданско съдружие „ Живата вода на България ”, което има за цел да работи за опазването на традициите, фолклора, занаятите и обичаите. Това разгласи тя в изявление по.

„Сдружението ще оказва помощ на културата, литературата и изкуството в наши дни и ще се грижи за българския език, с цел да могат да пишат вярно нашите деца“, изясни Радева.

„Ние се гордеем, че сме народ с една антична писменост и на всеки 24-ти май честваме помпозно, а в действителност, като погледнем постове в обществените мрежи, Viber и WhatsApp да речем, там се написа на шльокавица, там се вършат непрестанно правописни неточности, вършат ги апропо и ваши сътрудници журналисти“, сподели Радева и добави: „Иска ми се да го ориентирам към децата. Иска ми се да им заложим тези полезности, които на нас са ни залагани, нашите родители са залагали“.

„Самото ни общество сякаш боледува, тъй като го няма оня дух и тези полезности, които са ни крепели във времето“, сподели брачната половинка на президента.

Съпругата на президента заяви, че вчера е бил хакнат профила й във Фесйбук. „Там съм блокирана до довечера до полунощ“, сподели тя и добави, че по този начин или другояче напоследък не е доста дейна в обществената мрежа: „Просто нямам време за фейсбук“. Радева показа, че към настоящия миг би казала по различен метод посланията в някои от постовете си, които около избирането на Румен Радев за държавен глава разбуниха духовете в обществените мрежи.

Относно ролята си в политиката, като половинка на президента, Десислава Радева съобщи, че не е „първа дама“ и не е част от президентството. „Съпругата на Румен Радев съм, а той е президент. Не съм институция, не съм първа дама – това го няма в конституцията “, сподели тя. „В Съединени американски щати Мелания Тръмп е първа дама, там това е написано. Тук в България тази служба я няма“.

Съпругата на българския президент се употребява с „екстрата“ кабинет в президентството и един човек от НСО за защита, изясни Радева. „Аз съм свободомислещ човек и ми е непривично някой да върви след мен“, добави тя.

„След като Румен е двузвезден военачалник, аз би трябвало да съм тризвезден генерал-лейтенант“, пошегува се тя, разяснявайки прякора „генерал Деси“, с който постоянно я назовават. Радева обаче призна, че това определение й харесва най-вече от всички хейтърски закачки: „Симпатично ми е някак си“.

Радева приказва също за нещата, които постът на нейния брачен партньор е лишил от живота им. „Загубих анонимността си, на която доста държах“, показа тя. Съботите и неделите ние кардинално се разхождаме – изкачваме Витоша или в някое градче, но вече не е по този начин. Румен Радев го стопират на всички места, желаят подписи, фотоси. Понякога се майтапя с него, че това не е разходка, а дефиле“, разкри тя.

Десислава описа за работата си в екипа на Слави Трифонов и разкри, че е била секретарка на Румен Христов, който беше министър по време на държавното управление на Филип Димитров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР