Съпругата на премиера Кирил Петков - Линда МакКензи, се похвали

...
Съпругата на премиера Кирил Петков - Линда МакКензи, се похвали
Коментари Харесай

Линда на Киро се хвали със статия във вестник за първата канадска двойка на България

Съпругата на премиера Кирил Петков - Линда МакКензи, се похвали със публикация в канадското издание National Post, където разказват живота на " пъвата канадска двойка на България ".

Линда е родена в Отава през 1979 година и прекарва тийнейджърските си години в Кортни, Британска Колумбия, дребен град в средата на остров Ванкувър. Сега Линда Петкова държи лична пекарна и живее със брачна половинка си и двете им дъщери в България; третата, най-голямата щерка, е отпътувала да учи в университет, споделя изданието в публикация, озаглавена " България има огромни упования към първата си канадска двойка ".

Канадката срещнала своя брачен партньор в университета в Британска Колумбия и към оня миг въобще не била чувала за България. Петков й обяснил, че страната ни е на север от Гърция. Тя била толкоз запленена от него, че това, че не знае къде е страната ни, въобще не я вълнувало. Самият Петков първо се срещнал с близначката на Петкова, само че по-късно видял и нея и любовта припламнала. Двамата се оженили, когато били на 20 година, не закъсняла и първата рожба. Ванеса се родила няколко години след сватбата.

10 седмици Линда и Петков обикаляли България с родителите си със фамилната Лада през 2001 година

Българската снаха признава, че е имала проблем с езика у нас, откакто идва да живее тук след раждането на втората си щерка Ема, с която идва, когато бебето е едвам на 5 седмици. Затруднения й създавали времената и използването на мъжки и женски жанр, които бърка и до момента.

Двойката се сдобила с третата си щерка Ани през 2012 година След идването си в България Петкова се занимавала с доброволческа активност, работила за неправителствена организация, а по-късно се захванала с онлайн продажби за американска фешън компания. Не изниквало нищо уместно за нея и тя се чувствала като в коловоз, което не я правело щастлива. Седем години нямала работа на цялостен работен ден.

Линда споделя за своята сладкарница и по какъв начин се е появила концепцията. Преди време научила, че има проблеми с щитовидната жлеза, свързани с глутен. Дъщерите й също имали проблем с това, а майка й Маргарет МакКензи страдала от цьолиакия, която не е съвместима с използването на глутен. Ето по какъв начин почнало производството на торти - първо за фамилията и за другари, които я насърчили да отвори сладкарница. Така се стигнало до покупката на дребно помещение, което е известно в София като сладкарницата на Линда.

" Липсва ми фамилията ми... само че в действителност се усещам непозната, когато отида (в Канада), единствено тъй като това е друг метод на живот “, споделя Петкова пред изданието.

Превод: ПИК



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР