Съпругата на ликвидирания лидер на ДАЕШ (Ислямска държава) Абу Бакр

...
Съпругата на ликвидирания лидер на ДАЕШ (Ислямска държава) Абу Бакр
Коментари Харесай

Анкара: Съпругата на Багдади разкри тайни за „Ислямска държава”

Съпругата на ликвидирания водач на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) Абу Бакр ал Багдади разкри " доста информация " за " вътрешната работа " на групировката след залавянето й, заяви турски представител, представен от Агенция Франс Прес.

Източникът съобщи, че брачната половинка на Багдади е разкрила, че се споделя Рания Махмуд, само че в действителност името й е Асма Фавзи Мохамед ал Кубаиши. Тя е споделила пред турските управляващи, че е " първата брачна половинка " на водача на ДАЕШ, който беше погубен при интервенция на американските специфични елементи в Сирия през предишния месец.

Жената е задържана на 2 юни 2018 година във вилает Хатай до сирийската граница дружно с други 10 души, в това число дъщерята на Багдади, която е разпозната като Лейла Джабир.

Турският източник сподели, че фамилните връзки са доказани с потребление на ДНК проба от Багдади, предоставена от иракските управляващи.

" Ние доста бързо установихме същинската идентичност на брачната половинка му. Към момента тя непринудено ни разкри доста информация за Багдади и за вътрешната работа в ДАЕШ ", сподели източникът. " Успяхме да потвърдим доста неща, които към този момент знаем. Също се сдобихме с нова информация, която докара до серия от арести на всички места ", добави представителят.

Вчера президентът Реджеп Ердоган за първи път разкри, че брачната половинка на Багдади е арестувана. Той също разкри, че са арестувани и други родственици на някогашния водач на ДАЕШ.

ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) удостовери, че водачът на групировката Абу Бакр ал Багдади е мъртъв.

За правоприемник на Багдади ДАЕШ са определили Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР