Съпругата на френския президент Еманюел Макрон – Брижит, заяви, че

...
Съпругата на френския президент Еманюел Макрон – Брижит, заяви, че
Коментари Харесай

Брижит Макрон: Ако не бях избрала Еманюел, щях да пропилея живота си

Съпругата на френския президент Еманюел Макрон – Брижит, съобщи, че е подготвена да се заеме с публичната си роля, която ще се дефинира от харта за бистрота, осигуряваща отчетност на задачите и средствата й като първа дама. Това съобщи самата тя в изявление за френското сп. " Ел ", заяви Франс прес.

Петиция против статута " първа дама " във Франция

" Като всичките си предшественички, ще поема обществената си роля, само че французите към този момент ще знаят какви средства са предоставени на мое разположение ", съобщи Брижит Макрон в първите фрагменти от изявлението, оповестени на уеб страницата на седмичника.

" На електронния уебсайт на Елисейския замък ще бъде оповестена информация за срещите и уговорките ми, тъй че французите да знаят тъкмо какво върша. Много значимо е да има цялостна изясненост ", акцентира тя.

В момента няма законов текст, който да задава рамките на активността на френската президентска брачна половинка, нито на средствата, които й се дават, напомня Агенция Франс Прес.

Президентът Макрон предвиждаше да се сътвори формален статут " Първа дама " преди враждебна на концепцията петиция да събере над 300 000 подписа за три седмици.

Интервюто за " Ел " е първото, обещано от Брижит Макрон след избирането на брачна половинка й на 7 май. Първата дама резервира безмълвие пред медиите, като се изключат няколко фоторепортажа в известни списания или видеоклипове от Елисейския замък, публикувани в обществените мрежи.

Брижит Макрон ще се появи на корицата в утрешния брой на " Ел " както във Франция, по този начин и в някои задгранични издания на списанието.

64-годишната някогашна учителка разяснява и брака й с 25 години по-младият Еманюел Макрон.

" Когато чета за нас, постоянно имам чувството, че това е историята на някой различен, тъй като нашата история е толкоз елементарна ”, съобщи първата дама.

" Ако не бях направила този избор, щях да пропилея живота си ", показа още Брижит Макрон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР