Съпругата на алпиниста Боян Петров – Радослав Ненова, коментира пред

...
Съпругата на алпиниста Боян Петров – Радослав Ненова, коментира пред
Коментари Харесай

Съпругата на Боян Петров: Ако е стигнал до първия лагер, може да изкара дни

Съпругата на алпиниста Боян Петров – Радослав Ненова, разяснява пред NOVA, че в случай че половинката ѝ е стигнала до първи лагер по ската Шиша Пангма, може да изкара дни, защото всичко е било добре заредено.

Както е известно, по-рано стана ясно, че Петров е неопределеност от няколко дни. Алпинистът е направил опит да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите, когато времето внезапно се влошило. Поради деликатните метеорологични условия, най-рано във вторник избавителен екип може да поеме по стъпите на Петров.

Боян Петров в неопределеност от няколко дни

„ От 29-ти никой не го е чувал и виждал. Той е тръгнал самичък нагоре към върха. Ден по-късно са се качили други алпинисти, те са стигнали до третия лагер и там са видели палатката му празна. Според мен в този миг се е качвал към върха и са се разминали. Те по-късно са слезли, а Боян си е стигнал най-вероятно до палатката и е останал да спи там. Всъщност това е последното нещо, което а видели от него. Няма информация какво се случва с него, а времето е доста неприятно, с цел да тръгнат към него “, разяснява Радослава.

„ По принцип има доста добре зареден първи лагер, само че той е по-ниско. Там има храна, даже О2. Доста неща са оставили. Ако той е стигнал до там, умерено може да изкара дни в тази палатка и да има всичко належащо да оцелее. Стига да не се е наранил нещо, е изцяло по силите му да стигне “, добави брачната половинка на Петров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР