Съпруга на президента Румен Радев – Десислава Радева, е посетила

...
Съпруга на президента Румен Радев – Десислава Радева, е посетила
Коментари Харесай

Деси Радева се разходи до границата със Сърбия, пийна младо вино и... СНИМКИ

Съпруга на президента Румен Радев – Десислава Радева, е посетила трънското село Рани луг. Това заяви самата тя в профила си във Facebook.

“Знаете ли къде се намира село Рани луг? На 5 километра от границата ни със Сърбия, на 15 км от град Трън. В него живеят 10 индивида. Нямат си магазин. За аптека, болница, читалище даже и не помисляме да питаме. Три пъти в седмицата минава бусче, което им носи хранителни артикули.”, написа първата дама.



Тя описа и една локална легенда за изгубването на котки от селото по време на турското иго. "Легендата споделя, че по време на турското иго всички котки в селото измрели от някаква болест.

Появили се доста мишки, които изяждали запасите на хората. Тогава ранилужчани подхванали странни дейности. Разменяли агнета против котки със сръбските си съседи. И по този начин овладяли мишата злина ".



“В събота дружно с екипа на Живата вода на България се срещнахме се Ицо, Петър, Веса, Станка, Александър, Георги – 3/5-ти от популацията. Отидохме да им пожелаем радостни празници и здраве през новата година. Намерихме ги усмихнати и шеговити, удовлетворени, че са живи и здрави.”, добави Радева.



Сдружение “Живата вода на България” прави действия в социална изгода. Целта на сдружението е подкрепяне опазването, проучването и популяризирането на българските обичаи и просвета.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР