Съпричастни сме с турския народ от първите часове на опустошителните

...
Съпричастни сме с турския народ от първите часове на опустошителните
Коментари Харесай

Карадайъ към Чавушоглу: Подкрепата и помощта за Турция след заметресението ще продължат

Съпричастни сме с турския народ от първите часове на опустошителните трусове, станали на 6 февруари. Мобилизирани сме да оказваме помощ на Турция. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на ифтар в Шумен, специфичен посетител на който бе турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

 

 Ифтар в Шумен

 

В благотворителната вечеря за към 1200 мюсюлмани, която се състоя пред Томбул джамия, участваха още посланикът на Р Турция в София Н. Пр. госпожа Айлин Секизкьок, посланикът на Азербайджан в България Н.Пр. Хюсейн Хюсейнов, основният мюфтия Мустафа Хаджи, зам.-предсесателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и народните представители Хамид Хамид, Филиз Хюсменова, доктор Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Хатидже Георгиева, Сезгин Мехмед, Ихсан Хаккъ, Ертен Анисова, Ализан Яхова, Гюнер Ахмед, Севим Али, Фатме Рамадан и Ешереф Ешереф, както членът на ЦОБ на Движение за права и свободи Имрен Мехмедова.

 

 Ифтар в Шумен1

 

Уважаеми господин министър, вашата роля за отличните добросъседски връзки сред България и Турция, както и за развиването на междудържавното съдействието, е доста значима. Благодарни сме за това, обърна се Мустафа Карадайъ към Мевлют Чавушоглу.

 

 Ифтар в Шумен2

 

Укрепването на другарството сред двете държави дава мощ на напъните ни да издигнем България до по-проспериращи и по-демократични равнища, сподели Карадайъ.

 

 Ифтар в Шумен4

 

Уважаеми господин министър, Турция в никакъв случай не е оставяла сами своите сънародници в България. Затова и ние от първите часове след опустошителните трусове оказваме помощ на турския народ, даже и нашата помощ да беше като капка в морето, продължи водачът на Движение за права и свободи.

 

 Ифтар в Шумен5

 

Лично аз посетих земетръсните зони в неделя с сътрудници. Бях шокиран, когато видях вредите, породени от земетресението. Но видях и по какъв начин турската страна работи дейно с всички свои институции. Турция е мощна страна и преодолява това злополучие, сподели още Карадайъ.

 

 Ифтар в Шумен7

 

Нашите молебствия и помощ ще продължат, увери той.

 

Уважаеми господин министър, добре пристигнали в Делиормана, страната на борците с огромни сърца. Добре пристигнали в Шумен, центъра на Делиормана, града на учените. Добре пристигнали в Нювваб, нашия древен център на обучение, и в Томбул джамия, нашата велика джамия, вие ни оказахте чест, приветства Карадайъ външния министър на Турция.

 

 Ифтар в Шумен12

 

Вашето идване е огромно събитие освен в Шумен, само че и в Разград, Търговище, Русе, Силистра, Добруджа, Кърджали и Родопите. Споделяме този ифтар с вас в свещения месец Рамазан. Знаем, че този месец е месецът на подсилване на другарствата, месецът на шерването, на солидарността и равносметката, съобщи Мустафа Карадайъ.

 

 Ифтар в Шумен8

 

Много се веселя, че през днешния ден сме дружно. Нося ви поздрави от турския народ, отговори Мевлют Чавушоглу. И добави: " Благодаря на господин Карадайъ за организацията и опцията през днешния ден да сме дружно. "

 

 Ифтар в Шумен9

 

Чавушоглу подсети, че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, макар уговорките си към изборите, персонално занесе в Одрин помощи за потърпевшите в бедствието хора и особено му благодари, както и на всички останали уредници на дарителската акция, в която се включиха десетки хиляди българи без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност.

 

 Ифтар в Шумен11

 

Благодаря на Движение за права и свободи за основаната организация и на България за бързата реакция за избавителните интервенции, сподели още Мевлют Чавушоглу.

 

 Ифтар в Шумен13

 

Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР