Съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков е осъден да

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков е осъден да
Коментари Харесай

Слави Трифонов осъди Кирил Петков на 50 000 лв. за клевета

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков е наказан да заплати 50 000 лева на ръководителя на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов за клюка. Това сочи решение на Софийския градски съд, представено от Българска телеграфна агенция.

Според решението Петков би трябвало да заплати на шоумена и политически водач обезщетение в размер на 50 000 лева за претърпени неимуществени вреди в резултат на обидни квалификации и изказвания, изречени на 13 юни 2022 година Вредите се показват в тревога, безспокойство и душевни болки и премеждия, излиза наяве от протокола от делото.

Клеветническите изказвания са били направени по време на брифинг на политическа партия Политическа партия, излъчен по Българска национална телевизия 1 в границите на предаването „ Още от деня ”. Петков би трябвало да заплати и направените по делото разходи в размер на 7200 лева

Конкретни думи, от които Трифонов се е засегнал, са
Вододелът сред завзетата страна от мафията и България на свободните хора, България на хората...;Радостин Василев - министърът, който последните шест месеца в действителност се бореше с всичките си сили, с цел да пребори мафията в спорта...;... мафията преди малко загуби съдружния си партньорМафията не може да тръгне против цялата страна и т. н., и т. н.
" Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, само че би трябвало да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници поради лъжите им. Спечелих всички каузи. Сега ще заведа каузи против Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните неистини и внушения. И, несъмнено, ще ги печеля ", споделя Трифонов на 13 юни предходната година, когато разгласи желанието си да съди съпредседателя на Политическа партия.
Тогава той изясни, че Петков му е нанесъл му е репутационни вреди с това, че го е обвързал с " мафията ".
Решението не е дефинитивно - то предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд (САС) в двуседмичен период от връчването му на страните.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР