Съпредседателят на Продължаваме Промяната (ПП) и бивш служебен министър Кирил

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната (ПП) и бивш служебен министър Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков с видеообръщение в подкрепа на Радев

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) и някогашен длъжностен министър Кирил Петков прикани с видеообръщение гласоподавателите да гласоподават за Румен Радев на балотажа на президентските избори тази неделя.

" Зa дa прoдължим #Прoмянaтa c пълнa cилa, нe трябвa дa ce oтпуcкaмe нитo зa момент. Нeкa нe пoзвoлявaмe нa кoрупциятa дa влeзe тихoмълкoм прeз зaднaтa врaтa нa бaлoтaжa. Зaтoвa твoят глac ни e нужeн, зa дa cпeчeлим и пocлeднaтa биткa пo пътя към #БългaрияЗaКoятoМeчтaeм. В нeдeля глacувaй зa прeзидeнтa, кoйтo зaпoчнa прoмянaтa ", се споделя в обръщението.

" За да имаме " Продължаваме промяната ", тази смяна трябваше да стартира от някъде. Човекът, който я стартира, се споделя Румен Радев. Това беше индивидът, който излезе на площада без да го е боязън и се опълчи против всички тези, които крадат от нашата република. Това е индивидът, който сплоти всички нас и ни даде опция да повярваме, че смяната е допустима. Заедно с него, в идващите 4 години, аз имам вяра, че ще създадем България да бъде тази, с която всички ние да се гордеем ", споделя Петков във видео, оповестено във Facebook страницата на Политическа партия.

По думите му България може да стане място, където младите се връщат, има нови нови вложения и почтени старини.

" Ето за какво аз ще поддържа Румен Радев с цялото си сърце. Вярвам, че и вие би трябвало да извършите същото ", приключва Петков.



Неговият апел с ръка на сърцето става в миг, когато Корнелия Нинова – водачът на партията, която издигна Румен Радев за първия му мандат и заявява поддръжка за втори мандат – продължава да разколебава социалистите в сериозната седмица преди балотажа.

Откакто от лидерския пост поради пагубния избирателен срив на Българска социалистическа партия, Нинова. Тя даже обществено призна за разрива в връзките им, за който се знае от доста време, само че нито тя, нито Радев потвърждаваха. Във вторник Нинова упрекна Радев, че подкрепял очевидно " Продължаваме промяната " и това прави победилата на изборите групировка " президентска ". Същото от дълго време твърди и ГЕРБ, чийто претендент Атанас Герджиков ще се изправи против Радев на балотажа.

В четвъртък Нинова, този път през служебното държавно управление, като разгласи, че " от два дни имам чувството, че Борисов ръководи страната ".

И до момента в който Нинова наподобява саботира Радев, то други 101 социалисти излязоха с послание в поддръжка на Радев и Йотова. То е изпратено от БСП-София до медиите и е подписан и от водача на столичните социалисти Калоян Паргов. Сред подписалите го са и нейни съперници като Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Дора Янкова, Атанас Мерджанов, Георги Пирински и така нататък

" В неделя ще се надигнем пред избора - ще я бъде ли България - страната на свободни, горди и благоденстващи хора, или на уплашени, с преклонени глави,безразлични ратаи на присвоена и окрадена страна. Изборът е един - победа за Румен Радев и Илияна Йотова! За да я има България! Банална неистина е, че имаме съмнения за този избор. Този избор е волята на нашите членове и съидейници, на стотиците хиляди почтени българи. Този избор е потвърден и от миналия президентски мандат. Ние, българските социалисти, Ви призоваваме за цялостна поддръжка на кандидат-президентската двойка Радев и Йотова! Каквото и да Ви приказват, който и да Ви приказва – в неделя всички пред урните с №6 ", пишат подписалите обръщението.

Междувременно напрежението в Българска социалистическа партия пораства. Във вторник, когато подаде оставка, Нинова разгласи, че ще свика Националния съвет в събота- деня за размисъл преди президентския избор. Социалистите обаче към момента не са получили публично известие за свикването на пленума и има подозрения, че тя може да се опита да го организира неприсъствено.

Нинова сподели, че желае Националния съвет да насрочи той Конгрес за януари, на който да установи оставката ѝ и по-късно да бъде определен и.д. ръководител до нов директен избор. Освен това, въпреки че е в оставка, Нинова е в преговорния екип за сформиране на държавно управление. От така наречен " вътрешна съпротива " упорстват тя да не взе участие в диалозите с " Продължаваме промяната ", а и.д. ръководител да бъде определен преди конгреса от Националния съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР