Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков ще сдаде доброволно депутатския

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков ще сдаде доброволно депутатския
Коментари Харесай

Петков сдава имунитета си преди решението на комисията в НС

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков ще сдаде непринудено депутатския си имунитет, преди да приключи работата си специфичната комисия в Народното събрание, която следва да прегледа настояванията за имунитет от страна на прокуратурата на трима народни представители – самият Петков, Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ.

Това разяснява Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

И увери – комисията има съответно подложен период – до 18 юли, като няма за цел да протака рухването на имунитетите на въпросните депутати.

„ Това, което видяхме в тази ситуация, е, че прокуратурата употребява властта си като политическа бухалка. В моя случай това, което смятам, че е най-разумно за цялото българско общество, е да създадем комисия с къс период – до 18 юли е предлагането сега. Така че да няма удължение на периода просто по този начин, до 18 юли да се вземат решенията. Да се вкара цялата документи от прокуратурата в Народното събрание, да се освети, че се употребяват прокурорите като политически бухалки. И аз персонално, преди комисията да вземе решение, ще подам своя имунитет, с цел да потвърдя, че тази комисия не се употребява като чадър “, сподели някогашният министър председател, отказвайки да дава отговор на спомагателни въпроси от страна на медиите.

За концепцията за основаване на парламентарната комисия, която по друг до момента метод да действа при искане на депутатски имунитети, се разбра от изтеклия запис от Националния съвет на „ Продължаваме промяната “. Точката за основаването ѝ към този момент е и факт, откакто бе входирана като първа подред в днешното съвещание на Народно събрание от „ Продължаваме промяната “ и следва да бъде гласувана.

Припомняме, държавното обвиняване към този момент изиска имунитетите на няколко депутати от актуалното Народно заседание, измежду които и този на Кирил Петков.

Радостин Василев се раздели непринудено с имунитета си и му бе повдигнато обвиняване. Главният прокурор изиска и имунитета на Бойко Борисов, само че той отхвърли да го даде непринудено.

Обвинител номер едно внесе искане за събаряне на имунитетите и на двама депутати от „ Възраждане “. Държавното обвиняване изиска и имунитета на Димитър Аврамов, с цел да продължи следствието си против него за търговия с въздействие. Под ударите на прокуратурата попадна и Делян Добрев.

Миналата седмица основният прокурор изиска и имунитета на още един народен представител от ГЕРБ, а точно на Даниел Александров.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР