Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков и вътрешният министър Калин

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков и вътрешният министър Калин
Коментари Харесай

Словесен сблъсък: Петков обвини Стоянов, че е министър на ГЕРБ и ДПС, той отвърна: Опитвахте да се месите в дейността ми

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов влязоха в директен конфликт в утринния блок на.

От през днешния ден Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и Движение за права и свободи . Щом ние му желаеме оставката, а те го пазят, значи е тяхна отговорност, съобщи първоначално съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Петков описа в народен ефир, че Калин Стоянов е подаден като специалист от ГЕРБ . По думите му, с цел да се съгласи да поеме поста на вътрешен министър в кабинета „ Денков “, на Стоянов му лишило два дни, с цел да попита жена си.

„ Стоянов сподели, че не може да одобри позицията без да приказва с жена си, мисли два дни . Доколкото си припомням Стоянов е подаден или от Габриел, или от Борисов “, сподели още Кирил Петков.

Съпредседателят на Политическа партия изрично отхвърли да е правил опити за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи и в тази на вътрешния министър.

„ Последният ми диалог с Калин Стоянов е от средата на август, когато беше решил да смени 17 шефове на регионални дирекции ", напомни Петков.

Той посочи, че не е желал оставката на министъра в персонално качество, а от цялата парламентарна група.



Петков настоя, че огромна част от служителите на реда са се справили съвършено по време на футболните безредици в центъра на София по време на евроквалификацията с Унгария, само че е неприемливо служители на реда да бият по кафета и заведения за хранене .

" Това умерено възприятие взриви нашата ПГ ", сподели Петков, визирайки изявленията на министъра. Лидерът на " Продължаваме промяната " бе безапелационен, не е посочвал някой да бъде нает или не в Министерство на вътрешните работи.

" Ние непрестанно внимаваме, тъй като сглобката е много сложна и внимаваме да няма вкарване на нечии ползи в обособените министерства ", акцентира Петков в студиото на малкия екран.

Тогава по телефона се включи персонално вътрешният министър Калин Стоянов и заяви:

" Срещата с Кирил Петков не е била една и това може да се ревизира. Имаше и голям брой телефонни диалози. Кирил Петков се опитваше да се намесва в активността на Министерство на вътрешните работи . Става въпрос съответно за това кой чиновник на какъв управителен пост да се постави и да не се махат някои от шефовете на ОД на Министерство на вътрешните работи ", сподели Стоянов.

Той отхвърли срещата му с Петков да е била единствено една. Той на няколко пъти настояваше, че е разговарял неведнъж по телефона с него.

В ефирен ефир Кирил Петков зададе няколко въпроса на Калин Стоянов: " Аз ли съм единствения водач, с който си говорите и имали ли сте диалози с господин Борисив или господин Пеевски? ".

" Имал съм в пленарната зала и отвън нея, а диалози с вас съм имал в министерство и по телефона ", сподели Стоянов. Запитан от водещата къде са били срещите му с водача на ГЕРБ и с ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи, министърът отговори единствено: " В коридорите на Народното събрание ".
" Оперативното управление на службите е поверено на основния секретар ", напомни Калин Стоянов на Кирил Петков в ефирен ефир.
" Аз съм срещу полицейското принуждение, само че съм и срещу насилието по отношение на служителя на реда. Всички чиновници ще понесат своята дисциплинарна и възможна наказателна отговорност, съобщи още Калин Стоянов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР