Съпредседателят на Продължаваме промяната и бивш премиер Кирил Петков прогнозира,

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната и бивш премиер Кирил Петков прогнозира,
Коментари Харесай

Кирил Петков прогнозира, че президентът Радев ще връчи третия мандат на БСП

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков предвижда, че президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Това разгласи самият той пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

" Най-разумното сега е да си изчакаме президентът да даде мандата. Моето персонално възприятие е, че президентът ще го даде на Българска социалистическа партия, защото той до момента имаше толкоз остри позиции против по този начин наречените войнолюбци, че би било за мен много огромна изненада да забележим мандата, допустимо е, несъмнено, и към " Демократична България ", разяснява Петков.

На въпрос дали Политическа партия би се обединила с ГЕРБ за кабинет някогашният министър председател отговори следното:

" Никога не бихме се обединили ние с ГЕРБ в този състав на ГЕРБ, това сме го казвали нееднократно. Хората не се сменят сред мандатите, нито нашите полезности ". 

Петков акцентира още, че Демократична България е била единствената партия, която е подкрепила декларацията на Политическа партия и с която Политическа партия е имала задоволително подобие в политиките и целите, с цел да се обединят към тази декларация. 

" За страдание, те бяха единствените. И по-голямото ми съжаление беше, че другите нямаха въпроси и отзиви, нито рецензии дори по тази тематика. Така че аз приветствам " Демократична България ", те споделят " същия метод, който беше изработен във втория мандат, ние сме подготвени да го придвижим и в третия мандат ", тъй че дано да изчакаме президентът да си свърши работата ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Той разяснява още, че Политическа партия би подкрепила Демократична България за кабинет, само че в случай че има същите цели. 

Бившият министър председател разкри, че е имал диалог с гръцкия министър на енергетиката. По думите му той е декларирал пред Петков, че с цел да се реализира дерогация в региона, България, Гърция и Румъния би трябвало да работят дружно.

" Гърция е готова да стартираме взаимна работна група по тази тематика ", сподели още Кирил Петков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР