Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев обяви в ефира на

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев обяви в ефира на
Коментари Харесай

Асен Василев: Не може да има правителство с Габриел за премиер

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев разгласи в ефира на bTV, че с първия мандат към този момент не може да има държавно управление. Като мотив уточни постъпката на номинираната за министър председател Мария Габриел да разгласи при президента Румен Радев план на държавно управление, без да са завършили договарянията с " Продължаваме промяната - Демократична България ".

По-рано в сряда Габриел и Борисов поискаха извинение от " Продължаваме промяната - Демократична България " поради тежките думи от предходния ден, за продължение на договарянията. Автор на една от квалификациите беше таман Асен Василев, който разгласи Габриел за  " най-новото и красиво лице на мафията ".

" Мафиотското " е да обявиш състав на кабинет, който не е координиран. Най-честното щеше да бъде да каже, че не го е съгласувала, когато камерите бяха там при президента, само че не го направи. Тя го разгласи с концепцията, че този състав на кабинета е координиран и признат, и че министрите знаят кои са другите министри в кабинета. Това какво държание е? Това не е почтено държание към българските жители, сигурно не е почтено държание и към преговорния екип, и към министрите, които тя разгласи в този състав на проектокабинета ".

Василев разгласи, че се извинява на Мария Габриел като жена, само че не и като кандидат-премиер. По думите му тя не би трябвало да е идващият министър-председател и постъпката ѝ била зачеркнала възможностите ѝ. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " изиска " да се стартира на чисто " с договаряния за втория мандат, който партията му би трябвало да получи от президента Румен Радев при неуспех на опита на ГЕРБ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР