Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев на днешната пресконференция на

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев на днешната пресконференция на
Коментари Харесай

Асен Василев: През 2009 г. Борисов бе надеждата, а днес е осъден лъжец, застинал в миналото

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев на днешната конференция на партията. Според някогашния министър на финансите " това е остарял негов прийом, който би трябвало да бъде пенсиониран от българската политика ". Той даже го назова " наказан измамник, застинал в предишното ".

От " Продължаваме промяната " разпространиха на фейсбук страницата си малко видео, в което Василев дава отговор на днешните обвинявания на Борисов. Лидерът на ГЕРБ атакува " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", че не са създали нищо за доставките на природен газ и на няколко пъти повтори констатацията на служебното държавно управление за " безпорядък и съсипия " в енергийния бранш. Той упрекна кабинета " Петков ", че преднамерено не е резервирало танкерите с американски полутечен газ, за което трябвало. По думите му предното държавно управление е работило с медиатори, от което е печелил и " Газпром ".

" Когато " Газпром " едностранно спря да извършва дълготрайния контракт за доставка, нашето държавно управление отбрани българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове и не позволихме да се спре газоподаването нито към бизнеса, нито към бита и цената през юни бе като преди прекъсването от " Газпром ". Договорихме цялостния размер азерски газ и успяхме да договорим седем танкера полутечен газ на цена, която по думите на служебния министър е по-ниска от тези на проведените от служебното държавно управление търгове ", сподели Василев.



По думите му страната всеки ден е подавала поръчка по съществуващия контракт с " Газпром " за доставки на природен газ, само че те по този начин и не били изпълнявани.

" През 2009 година Борисов бе вярата и бъдещето на страната, през днешния ден той е наказан измамник, застинал в предишното ", приключи Василев.

Има ли манипулативни внушения в днешното изявление на Борисов четете

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР