Съпредседателят на ПП Кирил Петков се обърна към протестиращите миньори

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков се обърна към протестиращите миньори
Коментари Харесай

Киро трепери от страх, моли се на миньорите: Разбираме ви, но говорете с премиера, не с нас

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков се обърна към протестиращите миньори с апел да седнат на една маса с премиера акад. Николай Денков, а в случай че той прояви предпочитание – да предложения и ПП-ДБ. Според него обаче диалозите не би трябвало да се водят с партиите по настрана, изясни той на брифин в Народното събрание.
„ ПП-ДБ ги разбираме. Това са хора, които се опасяват за приходите си, само че най-хубавият метод да се позволи казусът, е да се седне на маса. Акад Денков подаде своята ръка. Както го направиха земеделците, по този начин и те би трябвало да го направат “, счита Петков, визирайки прекратените митинги от земеделците. Повечето от настояванията на миньорите били в пълномощията на изпълнителната власт. ПП-ДБ са подготвени дружно с Денков, в случай че счете да ги вземе, да отидат на договарянията. Но държавното управление би трябвало да седне с тях, а не обособени политически партии, тъй като другояче това щяло да политизира резултата. По време на избори щяло да има единствено лозунги, само че не и решения, счита Петков.
На въпрос дали териториалните проекти не е трябвало да бъдат забавени, с цел да се проведат тези диалози, Петков уточни, че последните 20 година „ най-различни идейни планове са давани към тези хора, само че не им бяга решени проблемите “. „ В последният вероятен период, 30 септември планвете бяха изпратени към Брюксел, знаейки, че тези диалози могат да продължат “, оправда се той. И прозова: „ Нека се седне незабавно на договаряния с държавното управление, с цел да не се изтърван тези месеци за спомагателни промени “. Според Петков земеделците не са позволили партии да се заиграват с митинга, даже изгонили „ Възраждане “.
Може да има общ формат, препоръчан от държавното управление, само че да не се вършат срещи с обособени партии, настоя още веднъж националният представител.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР