Съпредседателят на ПП/ДБ и лидер на Да, България Христо Иванов

...
Съпредседателят на ПП/ДБ и лидер на Да, България Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов не изключва избори, но не заради Външно

Съпредседателят на ПП/ДБ и водач на " Да, България " Христо Иванов не изключва в бъдеще време предварителни парламентарни избори, само че не поради конфликта кой да оглави Външно министерство, а поради възможна липса на продължение и довеждане до дъно на политиките.

В изявление за БНР Христо Иванов отрече разногласието сред ГЕРБ и Политическа партия за Министерство на външните работи да е " партенка "  или доста звук за нищо. На първо място този диалог не би трябвало да се организира обществено и през медиите, както се случи, защото нито един значителен диалог по такива тематики, извършен обществено, не води до добър резултат.

В спора Иванов остана безпристрастен, признавайки и отчитайки основанията и на двете страни - и на ГЕРБ в лицето на Мария Габриел с желанието да се продължат политиките, и на Политическа партия - в желанието им да получат лостовете във външното министерство, с цел да разполагат и с гаранции за провеждането на контрактуваните политики с евроатлантическа ориентировка.

Много по-важно е, по думите на Христо Иванов, да бъде извършен диалогът за продължение на работата на това държавно управление по политики и законотворческа активност за налагане на правова страна. Това включва и продължаването на правосъдната промяна, а и установяването на механизъм за промяна на регулаторите. Именно тези два фактора Иванов сложи като решаващи за въпроса ще продължи ли съществуването си държавното управление Денков/Габриел и ще се реализира ли ротацията.

Ако подобен механизъм и надлежно гаранции за продължение на политиките не бъде реализиран, това би означавало и разумно да се отиде на " оценката " на гласоподавателите. Иванов не посочи обаче в какво и по какъв начин вижда гаранции и не отговори на въпрос по какъв начин счита, че може всички това да бъде реализирано с неявен съдружен сътрудник в лицето на Делян Пеевски и Движение за права и свободи.

Според Иванов не просто би трябвало да се разкрие убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, но и целия модел за нелегално експлоатиране на правосъдната власт. " Трябва да се направи огромна аутопсия на модела на престъпната структура. Трябва да я направи Народното събрание, тъй като този въпрос има своите значими политически промени - по какъв начин са съдействали институциите за тази скица ", уточни той във връзка работата на особено основаната по случая парламентарна комисия.

Иванов предложи да стартира спор за законови промени при случаи на надделяващ публичен интерес да могат да се отварят материали от следствената загадка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР