Съпредседателят на Демократична България“ и депутат от Пловдив Христо Иванов

...
Съпредседателят на Демократична България“ и депутат от Пловдив Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пловдив да е готов с конкретни искания при актуализацията на бюджета през юли

Съпредседателят на „ Демократична България “ и народен представител от Пловдив Христо Иванов прикани съответните претенции за Пловдив да бъдат подготвени преди актуализацията на държавния бюджет през юли, защото към сегашния миг полемиките по държавния бюджет са в напреднала фаза и е късно да се залагат нови средства.

Той взе участие в работна среща за целите за развиване на града, проведена от кмета на община Пловдив Здравко Димитров. В срещата участваха зам.-кметове, народни представители и общински съветници, измежду които и съветникът от „ Демократична България “  Веселина Александрова.

По време на полемиките кметът уточни най-общо няколко стратегически планове, всеки от които е на друг стадий на подготвеност. Христо Иванов изрече признателност за поканата и насочи апел: „ Пловдив е важен град и заслужава особено внимание. Нека, без значение от коя парламентарна група сме, да се държим като част от парламентарната група на Пловдив. Затова поздравявам тази среща като началото на един прагматичен диалог, който обаче следва да включва и министри. За да може да сме потребни, дано на идната среща тези планове да са ни показани в елементи с пътна карта на какъв стадий се намират – дали се нуждаят от финансиране, дали от законодателни промени или друго, точно с цел да знаем какво съответно можем ние като част от парламентарната група на Пловдив да свършим, с цел да минем на идващия стадий. “

Веселина Александрова обърна внимание на структуриращия градски превоз и неговата взаимовръзка с Общия организационен проект (ОУП) на града, по чието изменение се работи. Тя посочи, че планът за релсов градски превоз оказва въздействие върху немалка част от коментираните от кмета планове и следва да се работи редом. Припомни също, че през 2020 година групата съветници на „ Демократична България “ внесе стимулирано мнение по плана на Общ устройствен план, като релсовият градски превоз вътре в града е действително осъществим план и ще има значително значение за градската среда и качеството на живот. Александрова увери кмета, че локалните структури на „ Демократична България “ от години се занимават с тази предпочитана за града тематика и имат подготвеност да спомагат със своята експертиза.

Христо Иванов обърна внимание и върху неналичието на показани планове, свързани с културата. По думите му, концепцията на купата Европейска столица на културата не се изчерпва с откриването, закриването на програмата и с реализацията на планове единствено в годината на купата, а е ангажимент и опция за развиване на града за години напред.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР