Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов бе помолен от водещата

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов бе помолен от водещата
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това е една хибридна политическа формула. Нямахме право да не опитаме да придвижим страната напред

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов бе помолен от водещата на предаването " Лице в лице " по БТВ Цветанка Ризова да назове в какво вземат участие с неговите сътрудници - коалиция, сглобка, некоалиция или друго.

" Участваме във вероятното ръководство на страната, което да я вкара в управляемост след дълга рецесия. Което да стартира да взема решение проблеми - от такива секторни проблеми, до структурни проблеми, които не са решавани с години, и които ще дефинират с десетилетия напред траекторията на страната. Всички се превърнахме тук в политолози. Едни интригантстват, подмятат конспирация, след това гледат сеир кой по какъв начин ще се изяснява. Това е нещо доста просто- това е вероятното ръководство. И то е толкоз положително, колкото може да следва своите цели. Това нещо е мъчно, комплицирано, основано на тежки взаимни отстъпки, основано на всекидневно запитване - коства ли си, работи ли. Днес като виждам акад. Денков си споделям - да, коства си. Като виждам оставката на моя другар Атанас Атанасов си споделям, че доста още би трябвало да работим, с цел да си коства, тъй като тази оставка си е сериозен сигнал ", сподели той.

" Става дума за една хибридна политическа формула, в която има по нещо от програмно държавно управление, държавно управление на малцинството. Това е взаимно болшинство основано на ясни цели. Ние сме си поставили главата в торбата и не си вършим илюзии. Ние нямахме право и нямаме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това нещо е политически толкоз значимо, че дългогодишни наши политически съперници, като Движение за права и свободи, схващат, че е добре за тях, за страната, за техните гласоподаватели, да застанат до тези цели и да ги поддържат. Цялата тази конспирация какво е тяхното присъединяване е изцяло непотребна. Те сами са си дефинирали ролята, те поддържат съответни цели ", счита Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР