Сапарева баня. Необходимо е предприемане на конкретни съвместни действия на

...
Сапарева баня. Необходимо е предприемане на конкретни съвместни действия на
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Лиляна Павлова, ГЕРБ: Необходими са съвместни действия на ниво ЕС за устойчивост на културното наследство

Сапарева баня. Необходимо е предприемане на съответни взаимни дейности на равнище Европейски съюз (ЕС) за резистентност на културното завещание. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Лиляна Павлова по време на среща с жители в община Сапарева баня, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . „ Културата е стратегически запас за бъдещето на Европейски Съюз, тъй като наред с подобряването на инфраструктурата, културата може да изиграе решаваща роля за сплотяването на Европа, възстановяване живота на жителите и бъдещите качества на младите генерации “, сподели още Павлова.
„ Затова ще работя за активизиране на дейностите на европейско равнище и усилване на съдействието във връзка с въздействието на културата в обществен проект – обществена кохезия, приобщаване, качество на живот; за стимулирането на икономическия напредък – усилване конкурентоспособността на Европейски Съюз и заетостта, и в интернационален проект – стратегическата роля на културата в интернационалните връзки на Европейски Съюз “, изясни още Лиляна Павлова. „ Това е значимо за България и за места като Сапарева баня, чиито капацитет за развиване е основан точно на съчетанието от културно завещание, природа и естествени благосъстояния като минералните води “, уточни претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.
В Сапарева баня Лиляна Павлова бе посрещната от кмета на общината Калин Гелев. След срещата и полемиката с жителите на курортното градче, Гелев сподели на претендента за евродепутат от ГЕРБ неотдавна обновената средновековна черква „ Св. Никола “. Тя е един от най-посещаваните туристически обекти в Сапарева баня и е монумент на културата от национално значение. Храмът е напълно реконструиран, усъвършенствано е и прилежащото му дворно пространство. Кметът разясни, че ремонтните действия са осъществени по Програмата за развиване на селските региони, а бенефициент е храмът „ Св. Четиридесет мъченици “ – гр. Сапарева баня.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР