Съоснователят на WeWork Адам Нойман се оттегля от позицията си

...
Съоснователят на WeWork Адам Нойман се оттегля от позицията си
Коментари Харесай

WeWork се раздели с главния си изпълнителен директор

Съоснователят на WeWork Адам Нойман се отдръпва от позицията си на основен изпълнителен шеф под напън от страна на борда на шефовете. Той ще поеме нова роля като непослушен ръководител без право на надзор върху управническите решения. Това се случва на фона на забавянето на първичното обществено предложение по-рано този месец на компанията майка на WeWork, We Company, заради опасения на някои огромни вложители, свързани с големите загуби и отговорности на компанията.

Предприемачът Адам Нойман трансформира WeWork в една от най-ценните и сполучливи стартъп компании в света. Членовете на борда на компанията през последните дни са притискали Нойман да отстъпи от позицията си на основен изпълнителен шеф и със заемането на новата си позиция да помогне за спасяването на първичното обществено предложение на We Company, което бе посрещнато отрицателно от обществените вложители.

"През последните седмици подозрението, ориентирано към мен, се трансформира в доста разпръскване. Реших, че е в най-хубавия интерес на компанията да се отдръпва като основен изпълнителен шеф ", заяви Нойман в изказване. Съоснователят на WeWork се е съгласил да ограничи значително властта си във връзка с решенията на борда, а брачната половинка му Ребека ще се откаже от присъединяване си в бизнеса, настояват осведомени с въпроса източници.

През последните девет години WeWork набра повече от 12 милиарда $ и сътвори пространства за съдействие по целия свят, където хората наемат бюра и конферентни зали за корпоративни събития. Компанията бе изправена пред редица провокации при започване на тази година, откакто SoftBank отхвърли закупуването на надзорен пакет от акции за 16 милиарда $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР