Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс беше разкритикуван от Украйна,

...
Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс беше разкритикуван от Украйна,
Коментари Харесай

Роджър Уотърс произнесе реч в ООН

Съоснователят на " Пинк Флойд " Роджър Уотърс беше неодобрен от Украйна, откакто съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че нахлуването на Русия в прилежащата страна " не е било непровокирано ", предава БГНЕС.

79-годишният Уотърс, който и преди този момент е предизвиквал разногласия с позицията си за войната, беше поканен от Москва да приказва пред 15-членния Съвет.

" Нахлуването в Украйна от страна на Руската федерация беше нелегално. Осъждам я по допустимо най-категоричен метод ", съобщи английският музикант посредством видеоклип.

След това обаче Уотърс загатна, че виновност за това има и Киев.

" Също по този начин съветската инвазия в Украйна не беше непровокирана. Така че аз също съдя провокаторите по допустимо най-категоричен метод ", сподели той и прикани за неотложно преустановяване на огъня.

Посланикът на Украйна в Организация на обединените нации отвърна на удара, като употребява заглавието на една от най-известните песни на Флойд.

" Колко тъжно е за някогашните му почитатели да видят по какъв начин той приема ролята единствено на тухла в стената (just a brick in the wall), стената на съветската дезинформация и агитация ", сподели Сергей Кислица.

Представителят на Киев даже се базира на гигантското надуваемо розово прасе, което участва на доста от концертите на прогресивната рок група.

Той съобщи, че е сюрпризиран, че басистът не е уредил то да плава в залата на Съвета за сигурност.

" Какво можеше да бъде този път, господин Уотърс? Прасета със свастики и сърп и чук? " Кислица попита по време на сюрреалистичната полемика.

Съветът е провел голям брой диспути по войната, само че не е съумял да предприеме никакви дейности заради ветото на Русия.

" Ако това е беззъба камара, мога да отворя огромната си уста от името на гласовете, без да се опасявам, че ще ми отхапят главата ", сподели Уотърс.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати Ричард Милс съобщи за Уотърс: " Макар че сигурно признавам впечатляващите му качества като реализатор, квалификацията му да приказва пред нас като специалист по въпросите на контрола над въоръженията или европейската сигурност, за мен не е толкоз явна. "

Руският дипломат Василий Небензя приветства присъединяване на индивида, който назова " един от най-изтъкнатите деятели на актуалното антивоенно придвижване ".

През септември предходната година Уотърс беше разгласен за личност нон грата от полския град Краков, откакто концертите му там бяха прекъснати поради позицията му за войната.

През същия месец Уотърс написа отворено писмо, в което съобщи, че Западът би трябвало да спре да доставя оръжия на Киев, упрекна президента Володимир Зеленски, че е позволил " краен шовинизъм " в Украйна, и го прикани да " постави завършек на тази смъртоносна война ".

Тази седмица авторката на песни на Пинк Флойд Поли Самсън, брачна половинка на члена на групата Дейвид Гилмур, назова Уотърс " антисемит " и " апологет на Путин " в Туитър.

Уотърс отговори, като разгласява изказване в Туитър, в което се споделя, че " изцяло отхвърля " обвиняването на Самсън.

Миналата година Пинк Флойд се събраха още веднъж, само че без Уотърс, с цел да издадат сингъл в поддръжка на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР