Съобщиха важна новина за Украйна.Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят

...
Съобщиха важна новина за Украйна.Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят
Коментари Харесай

Шарл Мишел: До дни ще обсъдим молбата на Украйна за влизането й в ЕС

Съобщиха значима вест за Украйна.

Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят молбата на Украйна за присъединение към блока през идните дни, написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър.

Американският президент Джо Байдън пък ще организира видеотелеконферентен диалог с водачите на Франция, Англия и Германия за развиването на обстановката в Украйна, оповестиха от Белия дом.

Разговорът на Джо Байдън с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън се чака да стартира към 17.30 часа българско време.

По същото време би трябвало да се организира и третият кръг на руско-украинските договаряния в Беларус. Според съветската организация " Интерфакс " новият кръг от мирните договаряния сред Русия и Украйна в Беларус към този момент е почнал. Предишната намира се състоя предишния четвъртък и като че ли не докара до реализиране на обилни резултати.

Междувременно над 900 общности в Украйна са без електричество, достъп до вода и отопление поради офанзиви на съветски сили, съобщи Ройтерс, като се базира на Михайло Подоляк - консултант на украинския президент.

По думите му съветските военни са нанесли вреди или са разрушили изцяло 202 учебни заведения, 34 лечебни заведения и над 1500 жилищни здания. Според министерството на енергетиката над 640 хиляди души в Украйна нямат ток, а 130 хиляди са без газ, отбелязва БНР, цитирано от Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР