Съобщиха с много сериозна промяна на автопазара, която е и

...
Съобщиха с много сериозна промяна на автопазара, която е и
Коментари Харесай

Голяма изненада! Какво става с елколите втора ръка

Съобщиха с доста сериозна смяна на автопазара, която е и ненапълно изненадваща.

Статистиката демонстрира, че цените на старите електрически коли падат по-бързо и по-осезаемо, в сравнение с колите с мотори с вътрешно горене.
-->
Една от главните аргументи е понижението на цените на новите Tesla.

Тази наклонност е записана от анализаторите на автомобилната изследователска компания iSeeCars.

В отчета си за юни 2023 година те означават, че цените на използваните електрически транспортни средства са паднали с съвсем 30% на годишна база.

Ако спадът на цените беше закрепен на 8.8% през януари и 16.8% през март, той се форсира до 29,5% през юни. За да получат справедливи резултати, специалистите проучват покупко-продажби с повече от 1.8 милиона автомобила на възраст от една до пет години за интервала от юни 2022 година

„ Преди година цените на използваните електрически коли растяха по-бързо, в сравнение с елементарен автомобил.

Цените на електрическите коли сега падат съвсем 10 пъти по-бързо, в сравнение с класическите коли, което отразява ясна смяна в търсенето и предлагането на електрически автомобили ", - акцентира изпълнителният анализатор на iSeeCars, Карл Брауер, в коментар към отчета.

Докато цената на електрическите коли бързо понижава, общият пазар на остарели коли с ДВГ се стабилизира. След спад на цените от 2.9% през май и 3.6% през април, общите цени на транспортните средства с мотори с вътрешно горене са намалели на половингодишна база бележи спад единствено с 1.2%.

Спадът в цените на използваните електрически коли се дължи на обстоятелството, че Tesla, с цел да усили размера на продажбите, стартира всеобщо да понижава цените на своите коли Model 3 и Model Y. Тъй като цените на новите модели паднаха, цената на използваните електрически коли също стартира внезапно да понижава, написа Ауто Блиц..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР