Съобщава се, че деветгодишно момче от Марсилия е починало от

...
Съобщава се, че деветгодишно момче от Марсилия е починало от
Коментари Харесай

Франция и СЗО пред въпрос: дали коронавирусът влошава сериозно болните от синдром на Кавазаки

Съобщава се, че деветгодишно момче от Марсилия е умряло от синдром на Кавазаки – неразбираем инфекциозен синдром, обвързван с ковид, написа английския вестник The Guardian.
Смята се, че момчето е първата жертва на заболяването във Франция и едвам втората в Европа, откакто младеж умря от синдрома в Лондон предходната седмица.
Лекарите, лекуващи детето, обявиха, че то е било инфектирано с ковид, само че не е имало признаци. То е било признато в болница на 2 май с първична диагноза скарлатина. След като е било лекувани известно време е било изписано, защото лекарите са споделили, че признаците му са леки.
По-късно същия ден момчето е приведено в болничното заведение в Ла Тимоне и е признато в интензивно лекуване, където му е сложена диагноза „ Синдром на Кавазаки “. Той е умряло шест дни по-късно на 8 май, откакто е получило сърдечен удар, довел до мозъчни увреждания.
Френски представители обявиха, че гибелта на детето не е била публично обвързвана с заболяването на Кавазаки, само че това се счита за най-вероятната причина.
Фабрис Мишел, началник на детското незабавно поделение в болничното заведение в Марсилия, където детето е признато за първи път, че кръвните проучвания са потвърдили, че момчето е било в контакт с ковид, само че не е развило признаци.
„ Когато го одобриха, то имаше клиничните признаци, сравними със скарлатината. Детето е било бил прегледано от умел старши педиатър и е предписано лекуване, съответстващо на клиничните признаци “, сподели Мишел. След това детето беше изпратено вкъщи, тъй като сподели „ няма признаци да е съществено болно “.
Когато детето е откарано с кола за спешна помощ в болничното заведение в Ла Тимоне, лекарите схванаха „ рационално бързо “, че не е скарлатина.
„ Детето демонстрираше признаци, които биха могли да бъдат признаци на синдром на Кавазаки “, сподели Мишел.
Смята се, че има 144 диагностицирани случая на сингром на Кавасаки във Франция, множеството от тях в региона на Париж, повече от половината от които са били инфектирани с ковид
Френският орган за публично здраве, Santé Publique France, съобщи, че проучванията допускат, че синдромът се появява приблизително към четири седмици откакто децата са били инфектирани с новия ковид и е допустима реакция към вируса.
Световната организация също приказва за случая с този синдром - повече за това вижте ТУК.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР