Съображения за сигурност и политически разногласия наложиха в последния момент

...
Съображения за сигурност и политически разногласия наложиха в последния момент
Коментари Харесай

Промяна в програмата на Ердоган в Германия

Съображения за сигурност и политически различия постановиха в последния миг някои промени в програмата на турския президент Реджеп Ердоган за последния ден от визитата му в Германия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Ердоган ще има през днешния ден работна закуска с немската канцлерка Ангела Меркел, след което се планува да пътува до Кьолн, където да открие нова джамия, ръководена от Турско-ислямския съюз по религиозните въпроси. Той възнамерява да произнесе 15-20-минутна тирада, в която да се концентрира върху германско-турското другарство, само че също по този начин да обърне внимание на растящата опасност от десния радикализъм, съобщи турският народен представител Мустафа Йенероглу.

Снощи управляващите в Кьолн анулираха плануваната огромна демонстрация навън при джамията, като акцентираха съображения за сигурност. Те споделиха, че церемонията по откриването може да се състои, само че на нея ще участват единствено поканени посетители. Променен беше и проектът за среща с премиера на провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет. Решено беше срещата да се състои на летище Кьолн-Бон, а не, както се предвиждаше, в замъка "Ван ". Собственикът на замъка сподели, че Ердоган не е добре пристигнал по политически аргументи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР