Сънят е важен елемент от битието ни. Човек прекарва в

...
Сънят е важен елемент от битието ни. Човек прекарва в
Коментари Харесай

Защо, когато спим, главата не трябва да е на север?

Сънят е значим детайл от битието ни. Човек прекарва в сън една трета от целия си живот. Той е толкоз значим, че изпреварва даже храната в скалата на витално значимите неща за съществуването. Без храна човек може да издържи повече време, в сравнение с без сън.

Това положение е универсално за всички живи организми. Спят всички - бозайници, земноводни, риби, инсекти и птици. Жирафите спят единствено към 2 часа, за сметка на това коалите прекарват по 22 часа от денонощието в сън. Човекът проспива съвсем 25 години от съществуването си при междинна дълготрайност на живота.

Ясно е, че здравият сън е доста значим за положителната кондиция и работата на цялата комплицирана система, представляваща нашия организъм. Още в антични времена хората са осъзнали значимостта на съня и са търсели способи той да бъде колкото може по-пълноценен. Затова се обръща внимание на всеки детайл от процеса - леглото, позата на тялото при сън, завивките, всичко, което въздейства на съня.

Ще се спрем на посоката на тялото по време на спане и нейната връзка със съня. В доста религии тя е значима, тъй като оказва въздействие на процеса.

Хиндуистите считали, че по време на сън главата би трябвало да сочи в северна или западна посока, тъй като това въздейства на здравето.

 Защо, когато спим, главата не би трябвало да е на север?

Според аюрведа от позицията на тялото зависи типа на силата, която влиза в живота ни и най-добре това да става от южна и източна посока.

Във Вишну Пурана пък са на мнение, че главата би трябвало да е на изток или на юг, а северната или западната посока могат да го разболеят.

Днешната просвета също се пробва да отговори на този въпрос, въоръжена със знанията, които има. От науката знаем за магнитното поле на Земята. То е ситуирано от север на юг, като позитивният му полюс е в северната посока, а на юг е негативният.

Науката приема, че хората, сходно на доста скотски типове, имат присъщ компас. Положителният полюс на магнитния компас у човек се намира в главата, а в краката е негативният заряд. От физиката е прочут фактът на отбиване на идентичните полюси и привличане на срещуположните. Ако легнем на север, двата идентични полюса ще се отхвърлен и битката сред тях ще има отрицателни последствия за съня ни.

 Защо, когато спим, главата не би трябвало да е на север?

От науката ни е известно също, че посоката на въртене на Земята става от западна към източна посока и магнитното поле на Слънцето навлиза в земната атмосфера от източната страна. Слънчевата магнитна мощ влиза в нас, в случай че лежим с главата в източна посока и излиза през краката. По законите на магнетизма се будим със студени ръце и топли крайници. Тогава сме бодри и отпочинали. Ако главата е топла на пробуждане, това е равно на неприятно чувство през целия ден.

Тези познания могат да оказват помощ на всеки да разположи вярно леглото си, с цел да се радва на ведро въодушевление всяка заран.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР