Сънуват ли котките? Повечето стопани биха се заклели, че котките

...
Сънуват ли котките? Повечето стопани биха се заклели, че котките
Коментари Харесай

Падна една от най-големите тайни за котките!

Сънуват ли котките? Повечето стопани биха се заклели, че котките им сънуват. Виждали са по какъв начин потръпват с лапички, до момента в който спят, тъй че на какво друго може да се дължи? Звучи разумно.

Само потрепването на лапите и на тялото не е безусловно знак за развой на сънуване.

И все пак…

Съществуват солидни доказателства в поддръжка на тезата, че котките сънуват.

Лошата вест е, че те не са основани на противоположна информация от четириногите (очевидно), а работят на правилото на чистата логичност.

Откъде знаем, че хората фактически сънуват? Можем да приказваме и затова да потвърдим, че сънуваме.

От друга страна, котките няма по какъв начин да ни опишат.

Следователно остава едно нещо – да изследваме какво се случва с организма и съзнанието на индивида, до момента в който сънува, след което да забележим, доколкото е допустимо, дали същите или сходни неща се случват с котките и другите животни.

Хората и котките минават през доста подобен развой по време на съня си.

Стадий/фаза 1 (сънливост) - влизаме и излизаме в сънуване за 5-10 мин. Лесно можем да се събудим. Очите ни се движат доста постепенно и мускулната интензивност е слаба.

Стадий/фаза 2 (лек сън) - очните ни придвижвания стопират и мозъчните ни талази се забавят. Сърдечният ни темп се забавя и телесната температура се намалява.

Стадии/фази 3 и 4 (дълбок сън) - мудни мозъчни талази, наречени делта талази, стартират да се появяват.

До фаза 4 мозъкът създава съвсем извънредно делта талази.

Много мъчно е да събудиш някого през фаза 3 и 4, които общо се дефинират като бездънен сън. Няма придвижване на очите и мускулна интензивност.

Хората, събудили се по време на бездънен сън, постоянно се усещат изморени и дезориентирани за няколко минути, до момента в който се разбудят.

REM-сън - по време на етапа REM-сън дишането ни става по-бързо, нередовно и повърхностно; очите ни трептят бързо в разнообразни посоки, а мускулатурата ни е краткотрайно парализирана (звучи малко ужасно!).

Сърдечният ни темп се покачва, кръвното налягане - също и е допустимо мъжете да получат ерекция. Хората са склонни да имат ясни сънища по време на тази фаза от съня. Това нормално е към 3-4 ч. сутринта.

Между другото, освен хората, само че и котките, бозайниците, птиците, както и някои влечуги минават през REM-фазата. Това е солидно доказателство в поддръжка на тезата, че и котките сънуват.

Какво сънуват котките?

Доказано е, че мозъкът на човек не може да измисли лице.

Следователно всичко, което сънуваме, е нещо, което сме видели, чули, претърпели. Дори когато не го помним. Сега да забележим при котките.

Очевидно съзнанието им не е задръстено от престъпни романи, проблеми в работата, неприятни политически обстановки, ежедневни проблеми и така нататък

Също по този начин не се тревожат от бъдещето си, не кроят проекти, не заплащат сметки, общо взето целият товар на битовизма е смъкнат от плещите им. Котките, благи стопани, най-често си мислят за ловуване. Това е в природата им. Плячката.

Също по този начин съзнанието им е заето от разнообразни пакости, които са създали или имат желание да извършат – да бутнат от масата обичаната ви ваза, да си наострят ноктите върху бюфета, да се метнат върху пердето и така нататък

Самото прекарване на съня е друго при хората и при котките. При нас доста постоянно е като филм, по тази причина е елементарно да го разкажем. Но също по този начин може да бъде неразбираемо, нелогично, накъсано.

Слепите хора описват, че са имали цветни, ярки и доста картинни сънища. Онези, които са родени слепи обаче, нямат такива сънища, тъй като мозъкът им в никакъв случай не е възприемал сходни картини.

Котките нямат зрителното усещане на хората, при тях е мощно занижено, само че за сметка на това имат доста мощно нощно зрение и остро подушване, което значи, че сънищата им най-вероятно са свързани доста повече с аромат, в сравнение с със зрение.

В умозаключение, имаме всички учредения да имаме вяра, че котките сънуват – приятни, вълнуващи и вкусни сънища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР