Сънуването на кошмари може да бъде много неприятно и да

...
Сънуването на кошмари може да бъде много неприятно и да
Коментари Харесай

Помагат при стрес и проблеми: 9 ползи от сънуването на кошмари

Сънуването на кошмари може да бъде доста неприятно и да аргументи чувство за боязън и паника. Въпреки това, има някои изгоди от това да се сънуват кошмари:
Помагат за рационализиране на реакцията на битка или бягство
Когато сънуваме кошмари, ние можем да усъвършенстваме нашата реакция на битка или бягство. Сънувайки, че се борим с някакъв тип заплаха, можем да се научим да подхващаме по-ефективни дейности в действителния живот, в случай че се надигнем пред сходна обстановка.
 Помагат за реализиране на прочувствен баланс
Сънуването на кошмари може да помогне за реализиране на прочувствен баланс, като ни дава опция да изпитаме и преработим неприятни страсти като боязън, тревога и гняв.
Помагат за разпределяне на напрежението
Сънуването на кошмари може да помогне да се отпуснем от напрежението в всекидневието. Когато изживяваме кошмари, нашето тяло отключва стресова реакция, която може да ни помогне да се отпуснем и да се почувстваме по-спокойни по-късно.
Помагат за осъзнаване на проблеми
Кошмарите могат да бъдат породени от неприятни или травматични прекарвания. Когато сънуваме кошмари, те могат да ни оказват помощ да осъзнаем проблемите, с които се сблъскваме и да стартираме да ги оправяме.
 Помагат за развиване на творчеството
Сънуването на кошмари може да подтиква нашата креативност, като ни дава нови хрумвания и ентусиазъм. Много писатели, художници и музиканти са употребявали своите кошмари като източник на ентусиазъм за своите произведения.
Помагат за повишение на осведомеността
Сънуването на кошмари може да ни помогне да осъзнаем заплахите и рисковете, които можем да срещнем в действителния живот. Това може да ни направи по-осведомени и да ни помогне да се защитим по-добре.
 Помагат за подсилване на менталната ни резистентност
Ако се научим да се оправяме с кошмарите и да ги разбираме като част от нашето подсъзнание, те могат да ни оказват помощ да укрепим менталната ни резистентност. Това може да ни направи по-гъвкави и устойчиви в всекидневието.
Помагат за осъзнаване на нездрави привички
Кошмарите могат да бъдат и резултат от нашите нездрави привички, като да вземем за пример изразходване на алкохол, пушене или корист на опиати. Когато сънуваме кошмари, те може да ни подсетят за нездравословните ни привички и да ни оказват помощ да ги преодолеем.
Помагат за по-добро схващане на себе си
Сънуването на кошмари може да ни помогне да разберем повече за нашите страхове, паники и неразрешени проблеми. Тези кошмари могат да ни покажат какво ни тормози най-вече и да ни насърчат да потърсим способи да се оправим с тези страхове.

Въпреки тези евентуални изгоди, сънуването на кошмари може да бъде доста неприятно и да аргументи стрес и паника. Ако сънувате постоянно кошмари или в случай че те пречат на вашия сън, може да е добре да потърсите помощ от професионален психолог или терапевт, с цел да ви оказват помощ да се справите с тях.

Кошмарите могат да бъдат породени от разнообразни фактори, като стрес, паника, меланхолия, медикаменти, хранене и други Опитайте се да идентифицирате какво може да провокира кошмарите ви и се постарайте да си създадете уютна и спокойна атмосфера в спалнята си. Изберете комфортен матрак и възглавница, които да ви оказват помощ да се чувствате по-удобно и релаксиращо.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР