Санкциите след плащане за установени нарушения при проекта по Програмата

...
Санкциите след плащане за установени нарушения при проекта по Програмата
Коментари Харесай

ДФЗ: Санкциите за къщите за гости ще се плащат от нарушителите

Санкциите след заплащане за открити нарушавания при плана по Програмата за развиване на селските региони не се анулират и ще се заплащат от нарушителите. Това декларират от Държавна фирма "Земеделие " в конкретизиране на вчерашното изказване, че ще изпълнят мигновено решението на Върховен административен съд, с което бе анулирана наредбата, по която се постановат тези наказания.

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно и се стимулира с това, че шефът на Държавна фирма няма по конституция пълномощията да разписва такава методика.

Методика за установяване на глобите след заплащане по планове по ПРСР 2007 - 2013г. е част от процедурата за обосноваване при налагане на наказания за осъществени нарушавания от страна на бенефициентите. Методиката обаче не е и съображение, изясняват от Държавна фирма "Земеделие ". Основанието за налагане на наказания е нарушаване на договорни и нормативни отговорности и произтича директно от използването на Регламент 1306/2013 на Европейски Съюз.

В тази връзка наложените наказания по планове няма да бъдат анулирани, като те остават за сметка на нарушителите.

ДФ "Земеделие " ще извърши решението на Върховен административен съд, като приведе Методиката за установяване на глобите след заплащане по планове по ПРСР 2007 - 2013г. съгласно окончателното решението на петчленния състав на съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР