Санирането на Софийската математическа гимназия ще приключи до Коледа. Ремонтът

...
Санирането на Софийската математическа гимназия ще приключи до Коледа. Ремонтът
Коментари Харесай

Санирането на Софийската математическа гимназия ще завърши преди Коледа

Санирането на Софийската математическа гимназия ще завърши до Коледа. Ремонтът е на стойност 1 милион лв., които държавното управление отпусна за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в едно от най-старите образователни заведения в столицата.

София

Ремонтът на Софийската математическа гимназия " Пайсии Хилендарски " включва топлоизолация на покрива, пода и на външните стени на постройката, както и слагане на енергоспестяващо осветяване и рационализация на отоплителната апаратура.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: " Тези ограничения ще доведат до над 40, сред 40 и 50 % икономисване на разноските за отопление и осветяване. Това са пари, които са на учебното заведение, и вместо да отидат за ток и парно ще останат при учителите и при децата. " Ивайло Ушагелов, шеф на СМГ " Пайсий Хилендарски ": " Усеща се сега. Паднаха температурите. Вътре към този момент по-топличко. С по този начин сменената апаратура и надлежно изолацията, която е поставена на фасадата. "
Директорът на гимназията показа, че санирането, което е траяло и след началото на образователната година, не е попречило на образователния развой. А за последният месец ученици на учебното заведение са взели участие на три интернационалните олимпиади.
Ивайло Ушагелов, шеф на СМГ " Пайсий Хилендарски ": " От всички тези надпревари пристигнаха с медали, което е доказателство, че може да има и образователен развой и надлежно ремонтни дейностти. "
През идната година Столичната община възнамерява да извърши планове за енергийна успеваемост и изцяло възобновяване на още 26 учебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР