Сандански. Всяка партия трябва да има визия за развитието на

...
Сандански. Всяка партия трябва да има визия за развитието на
Коментари Харесай

Антон Кутев, БСП: Всяка партия трябва да има визия, но само БСП има такава

Сандански. „ Всяка партия би трябвало да има визия за развиването на България, само че единствено Българска социалистическа партия има такава ”. Това сподели Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” на среща с жители от Сандански, на която бе разисквана „ Визия за България ”. По думите му визионерският документ на левицата е с упоритостта да има действителна визия накъде да върви обществото. „ Нашата Визия не е приключена. Тези срещи се вършат, с цел да може тя да бъде допълнена, да се доизгради и с този документ да стане ясна насоката, в която да върви обществото ", означи Кутев.
„ Икономиката и страната имат потребност от построяването на огромните енергийни проекти- като АЕЦ „ Белене ” и създаване на газопреносна система с Русия. Така, както Германия прави. С какво сме по-различни от Германия? Такива огромни планове ще привлекат и непознати вложения, и ще основат работни места, ще развият и други енергоемки производства ”. Това съобщи пред жителите на Сандански проф. Руен Гечев, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” . По думите му прокламираното от ръководещите фискално равновесие на страната е безусловно нереалистично, на фона на спада на външните вложения. Той добави, че външните вложители ни пишат слаба оценка. „ Има недофинансиране на доста сектори- като опазване на здравето и обучение, войска и други. Младите хора бягат от страната. Над 2 милиона наши сънародници са към този момент зад граница. Преди няколко години страната ни изпреварваше Румъния по голям брой индикатори, а в този момент е назад ”, добави още професорът. Той добави, че е нужно качествено обучение в страната и тя би трябвало да поема разноските за образование на младежите, само че след това би трябвало да ги ангажира в някакъв интервал от време да останат да работят у нас.
Народният представител Николай Динков изясни, че би трябвало трайно да бъде решен въпросът с диспропорцията сред районите. Той беше безапелационен, че би трябвало да се построяват тласъци за задържане и развиване на хората. Депутатът от левицата Лало Кирилов изясни, че е нужно стимулиране на селското стопанство, както и че не е заслужено един бранш да получава повече европейско субсидиране от различен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР