Сандански. Вече е заявен инвеститорски интерес, за да считаме, че

...
Сандански. Вече е заявен инвеститорски интерес, за да считаме, че
Коментари Харесай

Зам.-министър Александър Манолев: Вече е заявен инвеститорски интерес, за да считаме, че Индустриална зона Сандански има огромен потенциал

Сандански. Вече е деклариран инвеститорски интерес, с цел да считаме, че тази зона има голям капацитет. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по отношение на подписания през днешния ден меморандум за създаване на Индустриална зона Сандански. „ Всички разбори демонстрират, че подобен капацитет е налице. Важно е да се каже, че Сандански се намира на 500 километра от 9 европейски столици и най-големия град в Европа – Истанбул, и на 2 часа път от икономическите центрове на България, Гърция и Македония “, съобщи зам.-министър Манолев.
По думите му градът е далечен на равно разстояние от икономическите центрове на тези страни. Намира се и на общоевропейски кулоар номер 4, на кръстопът сред два Граничен контролно-пропусквателен пункт. „ В момента задоволително съществени товари и хора минават през района. От гледна точна на география и на локация, мисля че има всички предпоставки, а също и добре развитите търговски връзки с Гърция и подобряващите се с Македония през последните години “, сподели Манолев.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР