Сандански. Десетки жители и гости на Сандански имаха възможност да

...
Сандански. Десетки жители и гости на Сандански имаха възможност да
Коментари Харесай

Демонстрационно електронно гласуване на таблети се състоя в Сандански, по инициатива на кандидата за народен представител от ГЕРБ-СДС Стоян Стоев

Сандански. Десетки поданици и посетители на Сандански имаха опция да видят в действително време по какъв начин се гласоподава машинно. Инициативата е под надпис „ Гласуваме машинно, избираме мъдро “. Тя е дело на претендента за депутат от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Стоян Стоев и има за цел да помогне на хората да гласоподават електронно. Това оповестиха от пресцентъра на партията .

„ Доразвихме онлайн модул и го направихме оптимално непосредствен до метода, по който ще се гласоподава на 11 юли. За нас е значимо да подпомогнем осведомителната акция и да убедим повече хора да отидат до урните, тъй като летните отпуски сигурно ще се отразят на интензивността. Не би трябвало да позволяваме и терзанието от машините да изиграе роля “, разяснява четвъртият в листата на ГЕРБ и акцентира, че в никакъв случай не е делил хората на поддръжници и съпротива. „ Всеки човек до който достигнем е триумф, без значение на коя партия симпатизира “, сподели още Стоев.

Модулът е основан онлайн, а деятели на ГЕРБ през последните дни, в централната част на Сандански, посочваха на хората по какъв начин ще се гласоподава на особено обезпечени за това таблети. „ Имаме два съперника на тази акция – купеният избор и хипотетична ниска интензивност. И двата могат да се преодолеят с масирана осведомителна акция. Именно това се стремим да вършим ние “, акцентира Стоян Стоев. По думите му най-важна е тази помощ за възрастните хора по тази причина ще се опитат да посетят пенсионерки клубове и да се провеждат повече такива срещи в хода на акцията.

Преди дни Стоян Стоев показа и единствения си избирателен клип, който също е под формата на осведомителна акция за машинния избор. „ Имам съществени пасиви дали решението за бързо и всеобщо приемане на машинния избор бе вярно. Поставени в тази обстановка обаче би трябвало да създадем всичко по силите си да покажем на хората по какъв начин да упражнят главното си демократично право – да избират кой ще ги ръководи “, сподели още Стоян Стоев.

Инициативата ще продължи до изборите на 11 юли, а хората, които желаят да видят по какъв начин се гласоподава машинно и не са срещнали доброволците на ГЕРБ могат да посетят офиса на партията в Сандански.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР