Сандански. Балнео и СПА дестинациите ще привлекат повече туристи и

...
Сандански. Балнео и СПА дестинациите ще привлекат повече туристи и
Коментари Харесай

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи проект за 7 балнео и СПА дестинации, включващи 58 населени места

Сандански. Балнео и СПА дестинациите ще привлекат повече туристи и ще допринесат за популяризирането на благосъстоянието от минерални води на България. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Сандански, където показа плана за 7 СПА и балнео дестинации. Те са създадени от Министерството на туризма и обгръщат 58 обитаеми места в цялата страна.
В подготовката на плана са поискани мнения от 50 общини, над 30 общини са дали предложенията си. При създаването на дестинациите са взети под внимание съществуването на минерални води, особеностите на климата, регистриран е и фактът обитаемоте места и районите да имат създаден туристически артикул. Министър Ангелкова разясни, че съществена цел на балнео и СПА дестинациите е посредством тях на потребителите и бизнеса да бъде препоръчана цялостна услуга на високо равнище. Тя разясни, че при започване на годината е била основана и тематична работна група, която да надгради предложенията на министерството. В нея вземат участие представители на сектора, както и външни специалисти с потвърден опит и дейна позиция за развиването на СПА туризма у нас.
Министърът добави, че 7-те балнео и СПА дестинации, обсъжданите сега 12- винено-кулинарни маршрута, както и одобрените към този момент 8 културно-исторически ще дадат на всеки екскурзиант опция за избор измежду богата палитра артикули, които са забавни през четирите сезона.
„ Очакваме със съдействието на бизнеса до есента планът за 7-те балнео и СПА дестинации да бъде финализиран. След това те ще бъдат цифровизирани и качени на страницата на Министерството на туризма и на платформата iLoveBulgaria. Дестинациите ще бъдат включени в рекламните каталози за разпространение на страната, както и в акциите, с които представяме България “, сподели министър Ангелкова. СПА и балнео маршрутите ще са от изключителна изгода за популяризирането на България, ще са в помощ и на общините за промотирането на продуктите, които районът им предлага. Тя уточни, че значим фактор за сполучливото развиване на здравния, СПА и балнео туризъм са и лечебните курорти, които в страната са 54, а министерството е сертифицирало 48 балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.
Министърът разясни, че към този момент има позитивен образец с културно-историческите дестинации, които министерството е основало. Ангелкова добави, че обектите, включени в тях регистрират до 80% растеж в посещаемостта. „ Платформата iLoveBulgaria също притегля доста гости към туристическите атракции. Очакваме откакто бъдат финализирани и стартира рекламирането им, през идната година да забележим резултата от СПА дестинациите “, сподели още министър Ангелкова. Тя заяви, че от юни започва доста необятна интегрирана информационна акция в 16 страни, които са целеви пазари за туризма на България.
За одобряването на СПА и балнео дестинациите на България предстоят още кръгли маси с локалните управляващи и сектора. На представянето им в Сандански участваха Кирил Котев, кмет на община Сандански, Антоанета Янчева - заместител регионален шеф на област Благоевград, както и десетки представители на бизнеса. Министърът благодари на кмета за семейството и на всички участници, с които с общи старания промотираме бално е СПА туризма.
Кирил Котев съобщи, че общината има доста положително съдействие с министъра на туризма, което оказва позитивно въздействие за развиването на района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР